Salta al contingut

Ajudem els nostres lectors a imaginar-se l’escena

Ajudem els nostres lectors a imaginar-se l’escena

Moltes de les publicacions dels Testimonis de Jehovà contenen imatges a tot color complementaries al text imprés, però açò no sempre ha sigut aixina. El primer article de La Talaia de Sió, publicat al 1879, no tenia cap imatge. Durant dècades, les nostres publicacions sols contenien text i alguna vegada que altra una imatge o fotografia en blanc i negre.

Ara, moltes de les nostres publicacions estan plenes d’imatges. Els nostres pintors i fotògrafs creen la majoria de les imatges i il·lustracions que veus en esta pàgina web o en les publicacions impreses. Per poder ensenyar lliçons històriques importants i veritats bíbliques és necessari que es trien i es facen amb molta cura estes imatges.

Mira per exemple la imatge que apareix en este article la qual originalment va aparéixer en el capítol 19 del llibre “Testimonio cabal” del Reino de Dios. L’escena és l’antiga Corint. Tal com es descriu al capítol 18 del llibre bíblic de Fets, l’apòstol Pau està davant del bema, o seient del juí. Els investigadors van donar a l’artista la informació de les proves arqueològiques relacionades amb la posició i el color de les estructures de marbre on Pau es va presentar davant de Gal·lió. També van aportar informació relacionada amb la vestimenta dels romans del primer segle com per exemple la del procònsol Gal·lió, al centre de la imatge, la qual podria ser la representació de la vestimenta imperial. Porta una túnica i una toga amb una franja ampla de color porpra i unes sabates anomenades calcei. Els investigadors també van notar que quan estaven a la bema, Gal·lió aparentment mirava cap al nord-oest. Així, l’artista podria tindre una idea de per on entraria la llum en l’escena.

Organitzada i eficaç

Classifiquem les imatges per buscar-les fàcilment i tornar-les a usar quan siga necessari. Durant molts anys, hem arxivat moltes imatges i il·lustracions en sobres grans d’acord amb la publicació en la qual apareixen. Les fotografies estan classificades segons el tema. A mesura que eixos arxius augmentaven, trobar o tornar a usar una imatge es va convertir en un repte.

En l’any 1991, vam completar la base de dades de l’arxiu per cobrir les nostres necessitats; esta s’anomena Image Services System i actualment té catalogades més de 440.000 imatges. A més de les imatges que han aparegut en les nostres publicacions, hi ha milers de fotografies addicionals que també s’han catalogat per a futures publicacions.

Les anotacions dels detalls de la imatge —on estan inclosos el lloc i el moment en el qual eixa imatge s’ha utilitzat, els noms de cada model que apareix i el període de temps que representa— estan totes classificades. La possibilitat de trobar ràpidament les imatges apropiades és molt útil quan ixen noves publicacions.

De vegades demanem permisos per certes imatges de fonts comercials. Per exemple, tal volta necessitem una imatge dels anells de Saturn per a un article de ¡Despertad! El nostre equip de suport localitza una imatge apropiada i contacta amb el propietari per demanar permís per usar-la. Molts donen el permís per usar-la gratuïtament al reconéixer la nostra obra educativa a nivell mundial. Altres demanen que paguem un preu o posem una línia amb els crèdits de l’autor. Una vegada s’ha arribat a un acord, la imatge s’utilitza en la publicació i s’arxiva en la nostra base de dades.

Hui en dia, algunes de les nostres publicacions estan composades en gran part per imatges. Per exemple, en esta pàgina web tenim una secció que s’anomena Historias Biblicas Ilustradas; i tant en format electrònic com imprés tenim fullets a tot color com per exemple Escolta Déu, el qual ensenya lliçons importants amb poc text. Estes i altres publicacions, tant en línia com impreses, tenen com a objectiu ensenyar a altres la Bíblia.