Salta al contingut

Per què aprenen bengalí?

Per què aprenen bengalí?

A Queens (Nova York), 23 testimonis de Jehovà han assistit fa poc a unes classes per aprendre bengalí, una llengua que es parla a Bangla Desh i a parts de l’Índia. Van fer un curs intensiu dirigit per testimonis de Jehovà.

Els curs de bengalí era un dels tants que s’han fet als Estats Units i a altres països. L’objectiu d’estos cursos és aprendre a compartir el missatge de la Bíblia amb persones que parlen altres llengües.

Magaly, una estudiant del curs de bengalí, comenta: “La comunitat de gent que parla el bengalí està creixent un muntó! Les persones estan buscant la resposta a preguntes importants com per exemple: per què hi ha tant de sofriment? Quan parle a la gent de les meravelloses promeses de Déu sobre el futur, volen saber més. Però l’idioma és sempre una barrera”.

Per a que els estudiants aprengueren el més ràpid possible, els instructors van utilitzar divertides tècniques d’ensenyança. Una d’estes combinava l’aprenentatge amb moviments per a potenciar la memòria.

Després de cada classe, els estudiants posaven en pràctica de seguida el que havien aprés, visitaven persones que parlen bengalí i les invitaven a conversar sobre temes bíblics. Magaly diu: “La gent es posa molt contenta quan em veu parlar bengalí; vol saber per què n’estic aprenent. El fet que estiga dedicant temps a aprendre el seu idioma els ajuda a vore la importància del nostre missatge”.

Els Testimonis de Jehovà no sols aprenen llengües estrangeres, sinó també reben l’entrenament per a ser instructors d’estes classes. Sols en el territori que supervisa la sucursal dels Estats Units, entre gener del 2006 i gener del 2012, es van dur a terme 38 seminaris i es van entrenar 2.244 instructors. L’1 de setembre del 2012, els Testimonis ja havien conduït més de 1.500 classes en 37 idiomes al territori dels Estats Units.