Salta al contingut

Prediquen pel riu Xingu

Prediquen pel riu Xingu

A principis de juliol del 2013, un grup de 28 testimonis de Jehovà del Brasil van partir des de São Félix do Xingu cap al territori dels indis caiapó i yuruna. En una barca de 15 metres d’eslora viatjaren riu amunt pel Xingu, un riu que té 2.092 kilòmetres i que desemboca a l’Amazones.

L’objectiu del viatge va ser el de predicar el Regne de Déu a aquells que viuen a les vores del riu. Al tercer dia, el grup va arribar a Kokraimoro. La gent d’este poblet va ser molt hospitalària i els donà la benvinguda amb un somriure. Una dona que conegueren feia gestos frenèticament. El guia local que els acompanyava els va explicar: «Eixos gestos signifiquen: “Vingueu tots vostés! Vos volem conéixer a tots!”».

Els testimonis van parlar amb tots els que trobaren, a alguns en portugués i a altres per mitjà de signes i gestos. Portaven publicacions bíbliques plenes d’il·lustracions i a tot color. Estes publicacions els van ser de molta ajuda i molta gent les van acceptar, especialment el fullet Escolta Déu.

Gerson, un precursor especial a São Félix do Xingu recorda com va reaccionar un veí al vore el llibre Mi libro de historias bíblicas: «El va agarrar fort amb les dos mans i no va parar de llegir-lo ni un moment».

Els testimonis de Jehovà van deixar unes 500 publicacions entre llibres, revistes i fullets als agraïts veïns que trobaren al llarg del riu. A Kawatire, els veïns van escoltar amb molt d’interés la promesa d’un paradís a la terra. Tonjaikwa, un indi caiapó que va ser molt hospitalari, feia les seues càbales: «La gent en el paradís viurà com nosaltres!».

Molts habitants de la ciutat de São Félix do Xingu es van enterar de l’expedició. Simone, una testimoni que va fer el viatge, va dir que alguns veïns els expressaven els seus dubtes sobre si la gent dels poblets els deixarien passar. Al final no hi va haver cap problema. La germana va dir: «Ens van rebre molt bé i els poguérem predicar a tots».