Salta al contingut

Es porta el missatge bíblic a les zones més remotes del nord

Es porta el missatge bíblic a les zones més remotes del nord

Al 2014, la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà va preparar un programa nou per portar el missatge de la Bíblia a les zones més remotes del nord d’Europa i d’Amèrica del Nord (Fets 1:8). En principi, el programa es va centrar en algunes comunitats d’Alaska (EUA), de Lapònia (Finlàndia), i de Nunavut i dels Territoris del Nord-oest (Canadà).

Els Testimonis de Jehovà fa dècades que estan predicant estes zones remotes. Tot i això, els Testimonis només es quedaven curts períodes de temps i el seu esforç es limitava a distribuir publicacions bíbliques.

Seguint este programa, la sucursal que supervisa l’obra dels Testimonis de Jehovà en zones llunyanes invita a predicadors a temps complet (precursors) a quedar-se un mínim de tres mesos en estos territoris. A més, si hi ha gent interessada en estudiar la Bíblia, els precursors podran passar més temps i organitzar reunions públiques.

No cal dir que estes zones del nord presenten reptes singulars. Un dels dos precursors assignats a Barrow (Alaska) vivia al sud de Califòrnia, i l’altre en Geòrgia (EUA). El primer hivern a Barrow aguantaren temperatures que havien baixat fins als 38 graus baix zero. Amb tot, pocs mesos després d’arribar, havien visitat el 95 per cent de les cases de la ciutat i començat quatre cursos bíblics, com el d’un jove que li deien John i la seua nóvia, que estan estudiant amb el llibre Què diu realment la Bíblia? Ell ja compartix el que està aprenent amb els amics i companys de treball, i també llig el text del dia de l’Examinando las Escrituras diariamente, gràcies a l’aplicació del mòbil JW Library.

Un altre repte és que no hi ha carreteres que porten a zones com Rankin Inlet en el territori canadenc de Nunavut. Així és que dos precursors van volar fins a un poblet i començaren alguns cursos bíblics. Després de vore el vídeo Què es fa a les reunions dels Testimonis de Jehovà?, un home va preguntar quan anaven a construir la Sala de Reunions en la zona. I afegí: “Si encara estic per ací quan la construïu, aniré a les reunions”.

“Les temperatures son molt baixes i hi ha molta neu”, declararen els precursors assignats a Savukoski (Finlàndia), un lloc on hi ha deu vegades més rens que persones. Amb tot, van dir que va ser el moment perfecte per arribar. Per què? “Hem predicat per complet el territori. Han netejat de neu tant les carreteres d’accés a estos poblets com les de zones remotes, i estan en bon estat. La gent passa més temps en sa casa, ja que fa un fred que pela.”

Els nostres esforços per compartir les veritats bíbliques a estes comunitats del nord han cridat l’atenció de la gent. Després de la visita de dos precursors a l’alcaldessa d’una ciutat d’Alaska, esta va publicar un missatge en una xarxa social sobre la conversa que havien tingut, i va adjuntar una imatge del tractat Què és el Regne de Déu?

En Haines (Alaska), on dos precursors feien reunions a la biblioteca pública amb un total de huit persones, un periòdic local va informar que dos hòmens de Texas i Carolina del Nord estaven en la ciutat i oferien cursos bíblics casa per casa. La noticia va concloure: “Visita jw.org per saber-ne més”.