Salta al contingut

Els exhibidors d’Alemanya se’n van de vacacions

Els exhibidors d’Alemanya se’n van de vacacions

En grans ciutats de tot el món, els vianants s’han acostumat a vore els exhibidors de publicacions bíbliques dels testimonis de Jehovà. A Alemanya, els Testimonis han posat exhibidors a Berlín, Colònia, Hamburg, Munic i altres ciutats importants.

Serien igual d’efectius estos atractius exhibidors en ciutats més xicotetes on els alemanys van de vacacions? ¿Tindrien una bona acollida a les ciutats turístiques, a la costa i a les illes del mar Bàltic i del mar del Nord? L’any 2016, la sucursal dels testimonis de Jehovà d’Europa central va organitzar una iniciativa especial per donar resposta a estes preguntes. Des del mes de maig fins a octubre, uns 800 Testimonis que prediquen amb exhibidors de publicacions en grans ciutats –alguns van anar fins i tot des de Viena (Àustria)– es van oferir voluntaris per instal·lar exhibidors a unes 60 localitats del nord d’Alemanya.

«Part de la ciutat»

Els Testimonis van ser ben rebuts. Una voluntària conta: «La gent mostrava interés, era amigable, sentia curiositat i tenia ganes de xarrar». Heidi, que va anar des de la ciutat de Plön, diu: «Després d’uns dies, la gent ens considerava part de la ciutat. Alguns ja ens reconeixien, i quan passaven ens saludaven». Un home sord els va dir en llenguatge de signes: «Esteu per totes parts!». Ell i els seus amics tornaven del sud-est d’Alemanya, d’una convenció per a gent sorda, on també havia conegut alguns testimonis de Jehovà.

La gent del poble també va oferir la seua ajuda. A l’illa de Wangerooge, un policia es va arrimar als Testimonis i els va suggerir amablement com podrien arribar a més gent. A Waren an der Müritz, el capità d’un vaixell turístic indicava als seus passatgers algunes ubicacions d’interés. Entre elles, va assenyalar l’exhibidor de publicacions de la zona del port i els va dir que ahí podien aprendre coses sobre Déu. Un grup de turistes s’hi va acostar i va dedicar temps a llegir els pòsters que acompanyen els exhibidors.

Tant els turistes com els habitants van manifestar especial interés en estos tres fullets:

  • Por qué permite Dios el sufrimiento? Una turista va dir: «Durant molt de temps m’he estat fent esta pregunta. Ara que estic de vacacions, per fi tinc temps per a saber la resposta».

  • Bones notícies de part de Déu. Un home major va dir als Testimonis que estava decebut amb la religió. Els Testimonis l’ajudaren a entendre que ningun home pot resoldre els problemes de la humanitat i que només Déu pot fer-ho. L’home va acceptar encantat el fullet i va prometre que el llegiria.

  • Aprenem de la Bíblia. Un pare va deixar que la seua xiqueta agarrara este fullet dissenyat especialment per als xiquets. Ell també es va endur el llibre Mi libro de historias bíblicas i va dir: «Açò segur que serà bo per a la meua família».

Es van distribuir més de 3.600 publicacions entre la gent que passava pels exhibidors. Alguns van donar les seues adreces per a que els Testimonis els visitaren.

Els Testimonis que van participar en esta iniciativa van quedar encantats. Jörg i la seua dona, Marina, van viatjar a una zona pròxima al Mar Bàltic i van dir «Va ser un regal molt especial. Vam disfrutar de la creació de Déu i, al mateix temps, vam parlar d’Ell amb altres persones». Lukas, de 17 anys, va dir: «Em va encantar! M’ho vaig passar superbé i, a més, vaig poder donar un missatge valuós als altres».