Salta al contingut

Una celebració especial per als indígenes americans de Nova York

Una celebració especial per als indígenes americans de Nova York

Molta gent pensa que els indígenes dels Estats Units viuen en les reserves que hi ha en les parts rurals del país. Però la realitat és que més del 70% dels descendents dels indígenes viuen en àrees urbanes. A Nova York, la ciutat més gran dels Estats Units, es va celebrar «Portal a les nacions», una reunió d’indígenes americans del 5 al 7 de juny del 2015. a Quan els Testimonis de Jehovà es van adonar de l’esdeveniment, van començar d’immediat a fer plans per assistir-hi. Per què?

Els Testimonis de Jehovà traduïxen publicacions bíbliques en centenars d’idiomes —incloses moltes llengües indígenes, com per exemple el peus negres, dakota, hopi, mohawk, navajo, odawa i cree de les planes—. Així que van posar en este esdeveniment taules i exhibidors atraients per a mostrar les seues publicacions, inclòs el tractat Usted puede confiar en el Creador.

També es poden trobar vídeos i gravacions d’àudio a la nostra pàgina web oficial en la majoria dels idiomes abans mencionats. Els Testimonis que hi van assistir van mostrar estes gravacions als visitants curiosos, els quals es van adonar que la majoria dels altres exhibidors, rètols i exposicions només estaven en anglés i castellà.

Moltes persones que van anar a l’esdeveniment es van quedar impressionades no només per l’esforç que es fa de traduir a tantes llengües indígenes, sinó també per la nostra labor d’educació bíblica a les ciutats i a les reserves. Després de familiaritzar-se amb la nostra obra, un treballador de l’esdeveniment va demanar un curs bíblic amb estes paraules: «Estic desitjant que em visiteu per aprendre de la Bíblia».

Un matrimoni d’indígenes que són sords es van acostar a un dels nostres exhibidors, però els Testimonis no es van poder comunicar amb ells. No obstant, en eixe moment va vindre una Testimoni que sabia llengua de signes. Es va passar mitja hora parlant amb ells i els va ajudar a localitzar una assemblea de llengua de signes que els Testimonis de Jehovà feien en la zona.

Uns 50 Testimonis de Jehovà van participar en esta obra d’educació bíblica. Els qui van visitar els exhibidors es van quedar amb més de 150 publicacions durant els tres dies que va durar l’esdeveniment.

a Segons l’antropòleg William K. Powers, esta reunió moderna «és un esdeveniment que consistix bàsicament en un grup que canta acompanyat de danses socials on participen hòmens, dones i xiquets.» (Ethnomusicology, setembre de 1968, pàgina 354.)