Salta al contingut

Bones notícies per als mariners

Bones notícies per als mariners

S’estima que per tot el món hi ha un milió i mig de mariners. Ja que els mariners viatgen d’un port a un altre, com poden els testimonis de Jehovà donar-los a conéixer el missatge de la Bíblia? Quan un vaixell arriba al port, els testimonis capacitats s’oferixen a pujar a bord i fer cursos gratuïts basats en la Bíblia així com donar publicacions a membres i oficials de la tripulació en el seu idioma preferit.

Quina ha sigut la resposta a esta iniciativa? Stefano, un Testimoni que predica al port de Vancouver (Canadà), comenta: «Algunes persones pensen que tots els mariners són bruscos i aspres. Potser alguns poden encaixar en esta descripció, però la majoria dels mariners que coneixem són humils i tenen ganes d’aprendre». Stefano afegix: «Molts creuen en Déu i volen rebre la seua benedicció, per això solem rebre una bona acollida». Entre setembre del 2015 i agost del 2016, tan sols a Vancouver, els testimonis de Jehovà tingueren l’oportunitat de pujar als barcos més de 1.600 voltes! Els mariners van obtindre milers de publicacions bíbliques en molts idiomes, i al voltant d’uns 1.100 començaren a estudiar la Bíblia.

Com es fan les revisites als mariners?

Com que poden trobar-se testimonis en els ports de tot el món, els navegants que volen seguir aprenent de la Bíblia poden sol·licitar una visita al fer escala en el port següent. Per exemple, en maig del 2016 els testimonis de Jehovà a Vancouver van conéixer Warlito, el cap de cuina d’un barco. Li van posar el vídeo Per què estudiar la Bíblia? i començà un curs bíblic amb el fullet Bones notícies de part de Déu. Warlito va disfrutar molt de la visita i volia seguir el seu curs bíblic, però la pròxima escala es faria al distant port de Paranaguá, a Brasil.

Quan el vaixell finalment va atracar a Paranaguá poc més d’un mes després, Warlito no s’ho podia creure. Dos testimonis brasilers arribaren a la passarel·la del barco i preguntaren per ell. Li comentaren que els seus companys a Vancouver els havien enviat la seua sol·licitud per visitar-lo. Warlito estava molt content de vore els testimonis brasilers i els va donar les gràcies de cor per haver vingut a visitar-lo, a més desitjava continuar amb el curs bíblic al següent port on el vaixell fera la pròxima parada.