Salta al contingut

Els qui estimen la llibertat es troben en l’Armada

Els qui estimen la llibertat es troben en l’Armada

Del 6 al 16 de juny del 2013, milions de visitants de totes les parts del món van acudir al port de Rouen, al nord de França, per assistir a una de les concentracions nàutiques més grans i més boniques del món: l’Armada.

Després d’haver navegat uns 120 kilòmetres pel Sena, riu que serpenteja la pintoresca Normandia, els vaixells més grans i elegants del món tiraren àncores al llarg dels 7 kilòmetres de vora del riu equipats per a este esdeveniment festiu. Durant més de 10 dies, els visitants van tindre l’oportunitat única de pujar a bord i visitar de manera gratuïta algunes de les 45 embarcacions llegendàries i grans vaixells exposats al festival.

Què va motivar a persones de totes les edats a anar a l’Armada? Segons l’organitzador i fundador, l’Armada els dóna l’oportunitat per a «acostar-se a estos “Gegants Marins” que els fan somiar». A més, per a la major part de les persones, tant jóvens com majors, estes grans embarcacions els porten a la memòria viatges distants i llibertat.

Milers de turistes també van tindre l’oportunitat de sentir parlar d’un altre tipus de llibertat: la llibertat que dóna la veritat de la Bíblia (Joan 8:31, 32). Mentre feien turisme per l’encantadora ciutat medieval de Rouen i pels seus carrers plens de gent, els visitants no van poder evitar adonar-se dels exhibidors que els Testimonis de Jehovà posaven als carrers. Quan els turistes o mariners s’acostaven als exhibidors, se’ls va invitar a agarrar publicacions debades basades en la Bíblia. Molts transeünts van mostrar interés en l’article «¿Cuándo desaparecerán los prejuicios?» de la revista La Talaia. També se’ls va invitar a assistir a una conferència bíblica en francés, anglés o espanyol.

Els veïns van mostrar agraïment per esta iniciativa. Un home, que es va sorprendre per vore els Testimonis en un exhibidor al carrer, va dir: «M’alegra vore-vos al carrer. I encara que no compartisca les vostres creences, respecte a totes aquelles persones que defenen les seues conviccions». Dos hòmens majors que es van trobar amb una parella de Testimonis jóvens participant en la predicació pública els van dir: «Podeu sentir-vos orgullosos de qui sou!».