Salta al contingut

Una reunió retransmesa per tot el món

Una reunió retransmesa per tot el món

El dissabte 5 d’octubre del 2013, un total de 257.294 persones en 21 països van assistir, tant en directe com per via Internet, a la reunió anual 129 de la Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Eixe mateix cap de setmana, altres Testimonis van vore el programa en diferit. L’assistència total va ser de 1.413.676 en 31 països. Eixa va ser la major assistència registrada en una reunió dels Testimonis de Jehovà, superant el 1.327.704 de persones que van vore el programa especial a Mèxic i Amèrica Central el 28 d’abril del 2013.

A partir de la dècada de 1920, els Testimonis de Jehovà van començar a retransmetre les seues assemblees per a altres països usant línies telefòniques i àmplies xarxes de ràdio. A hores d’ara, Internet permetix que les persones que estan lluny puguen escoltar i vore l’assemblea en directe o pocs minuts després. William, un Testimoni de Jehovà dels Estats Units, va assistir a l’assemblea de Richmond (Virginia) al 1942 i va escoltar el programa a través d’una connexió telefònica. William va comparar eixa experiència amb la retransmissió de la reunió anual del 2013. Ell diu: «Traus molt més profit del programa quan el pots vore. No hi ha comparació!».

Durant més d’un any, membres de diverses sucursals dels Testimonis de Jehovà van dedicar milers d’hores en preparar esta retransmissió. Eixe cap de setmana, els tècnics van supervisar el seu funcionament des del centre de control a Brooklyn (Nova York). En tot moment hi va haver algun tècnic que vigilara que el programa es retransmetera a diferents llocs distribuïts en 15 fusos horaris. Ryan, que va muntar la retransmissió i va vetlar perquè eixira bé, va dir: «Perdérem hores de son, però pensar en la de persones que es beneficiarien del programa va fer que tot valguera la pena».

Veient el programa a Katherine, Territori del Nord (Austràlia)