Salta al contingut

Resum de la reunió anual

«Aliment al temps degut»

Resum de la reunió anual

Milers de persones estigueren presents a la reunió anual número 128 de la Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Allí es van donar informes animadors i es va fer una apassionant anàlisi de Mateu 24:45-47.

El 6 d’octubre del 2012, unes 5.000 persones es van reunir per escoltar el programa a la sala d’assemblees dels Testimonis de Jehovà a Jersey City (Nova Jersey, Estats Units). Unes 10.000 persones més van seguir el programa per vídeo des de Brooklyn, Patterson, Wallkill (Nova York), i també des de la sucursal del Canadà.

Anthony Morris, membre de la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà, presidia la reunió. Va fer un repàs de les reunions anuals que han sigut especialment importants i històriques. L’auditori sabia que el programa d’este any seria molt edificant. Però segurament es preguntaven: «Serà esta també una reunió històrica?».

Es van projectar dos vídeos sobre les nostres activitats per tot el món.

Construcció de sales de reunions:

Este vídeo mostrava el progrés de la construcció de sales de reunions en països amb pocs recursos. En els passats 13 anys, els grups de construcció d’eixos països han construït 25.402 sales de reunions, una mitjana de més de 5 sales per dia. Estes sales s’han pogut construir gràcies a les contribucions de testimonis de Jehovà de tot el món. A més, quan passa algun desastre natural, estos grups ben equipats acudixen a les zones afectades per auxiliar les víctimes i ajudar-les a reparar o reconstruir les seues cases o sales de reunions.

Assemblees especials:

Al 2012, els Testimonis de Jehovà van celebrar diverses assemblees especials amb delegats internacionals. En què es diferencien estes ocasions de les assemblees internacionals que s’han fet altres anys?

El vídeo explicava que les sucursals amfitriones, i no les agències de viatge, prepararen l’allotjament, el transport i el dinar per als delegats durant la setmana de l’assemblea. Van anar uns 1.500 delegats de l’estranger a cada assemblea.

Els delegats estrangers i els testimonis de la localitat tingueren moltes oportunitats de conéixer-se, no sols en l’assemblea, sinó també en les excursions, a l’hora de menjar i al predicar a les persones del territori. El vídeo deia: «En totes les assemblees especials que s’han fet fins ara, queda demostrat que l’amor és el vincle que unix a tota la nostra germandat».

Que contents estaven els assistents de saber que els Testimonis de Jehovà a partir d’ara celebraran, tots els anys, assemblees especials en ciutats seleccionades de tot el món!

Altres punts destacats de la reunió anual foren:

Entrevistes:

Tres membres del Comité de Sucursal i les seues dones, que en conjunt feien un total de 342 anys en el servici de temps complet, contaren com Jehovà Déu els ha donat la formació necessària per complir amb diferents comissions.

Richard Kelsey, de la sucursal d’Alemanya, va dir que a l’Escola per a Membres dels Comités de Sucursals i les seues Dones va aprendre a «seguir sempre el camí que Jehovà ens indica». Jehovà és un pare amorós que vol el millor per a nosaltres. El germà Kelsey explicà: «Ell vol que visquem per sempre i fa tot lo possible per cuidar-nos». L’escola ha ensenyat als membres dels Comités de Sucursals a seguir l’exemple d’amor de Jehovà.

En 1958 es va invitar a Linda Johansson a assistir a l’Escola Bíblica de Galaad. Tan sols feia dos anys i mig que s’havia batejat, i només portava un any casada. Ella va contar: «En classe estava amb germans de molta experiència i maduresa espiritual. Pensava que eixe no era el meu lloc».

Així i tot, la germana Johansson va continuar esforçant-se i després de la graduació la van enviar de missionera a Malawi junt amb el seu marit. Després de la intensa persecució que van patir els germans en eixe país, ella va començar a estudiar la Bíblia amb un ministre del govern que s’havia oposat a l’obra dels Testimonis de Jehovà. Hui en dia, la dona d’este ministre, el seu fill i la seua filla són testimonis de Jehovà.

Una nova manera de predicar en llocs públics:

Quatre graduats de l’Escola Bíblica per a Matrimonis Cristians i un responsable itinerant dels Testimonis de Jehovà, en Nova York, relataren els resultats dels seus esforços per predicar en àrees metropolitanes on hi ha molta afluència de persones.

Als llocs per on passa molta gent, els testimonis de Jehovà que prediquen de temps complet instal·len exhibidors portàtils i carretons plens de publicacions bíbliques. Els transeünts poden agarrar publicacions, fer preguntes sobre la Bíblia i demanar un curs bíblic.

En altres barris de Nova York, així com en Chicago i en Los Angeles, els testimonis utilitzen este mètode per arribar a més gent. En tan sols un any, unes 2.700 persones que s’han arrimat als exhibidors han demanat un curs bíblic gratuït.

Un cor format per xiquets:

Pràcticament tot l’auditori es va emocionar al sentir un grup de 17 xiquets cantar el càntic 120 «Jehová bendice al que escucha y obedece», del cançoner Cantemos a Jehová.

Després, sis membres de la Junta Directiva, els germans Jackson, Lösch, Pierce, Herd, Lett, i Splane, van analitzar i explicar el significat de les paraules de Jesús registrades a Mateu 24:45-47 en una sèrie de sis discursos. Jesús va dir:

«¿Qui és el servent fidel i sensat a qui l’amo ha confiat la gent de sa casa perquè els done l’aliment al temps degut? Feliç aquell servent que l’amo, quan arriba, troba que ho fa així! Vos assegure que li confiarà tots els seus béns.»

En els discursos es van contestar les preguntes següents:

Quan va confiar Jesús la gent de sa casa al «servent fidel i sensat»?

Analitzant el context de les paraules de Jesús de Mateu capítol 24, veiem que el compliment de les cites que es mencionen a continuació seria durant la presència de Crist, en «la fi del món» o conclusió del sistema actual (versicle 3).

  • «La tribulació d’aquells dies» (versicle 29).

  • «Aquesta generació» (versicle 34).

  • «D’aquell dia i d’aquella hora» (versicle 36).

  • «Quin dia vindrà el vostre Senyor» (versicle 42).

  • «El Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada» (versicle 44).

Llavors, és lògic pensar que el «servent fidel i sensat» va aparèixer després que començara la presència de Crist en 1914.

A més, Jesús va indicar que este «servent» apareixeria en un temps en què seria normal preguntar-se: «Qui és el servent fidel i sensat?». Eixa pregunta difícilment s’haguera plantejat al segle I perquè era obvi que els apòstols de Jesús tenien els dons de l’esperit sant (1 Corintis 14:12, 24, 25). Però, encara que havien sigut ungits per esperit sant, els apòstols i altres cristians del segle I no eren «el servent fidel i sensat» profetitzat per Jesús.

És raonable concloure que Jesús confiaria la gent de sa casa al servent fidel i sensat durant la seua presència, durant l’època de la fi de la societat actual.

«Qui és el servent fidel i sensat?»

Jesús no estava referint-se a un sol individu, sinó a un col·lectiu que formaria «el servent»: un grup que treballa unit com un sol cos. Jesús va dir que el servent: 1) s’encarregaria de supervisar la gent de la casa de l’amo, i 2) donaria aliment espiritual «al temps degut».

Des de 1919 en avant, sempre ha existit un xicotet grup de cristians ungits a la central mundial dels Testimonis de Jehovà. Han supervisat l’obra de la predicació a nivell mundial, i han estat directament implicats en la preparació i distribució de l’aliment espiritual. Recentment, s’ha identificat este grup amb la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà.

Així que, a l’analitzar estes proves, apleguem a la següent conclusió: Jesús va confiar la gent de sa casa al «servent fidel i sensat» en 1919. Este servent és el xicotet grup de germans ungits que han estat servint a la central mundial durant la presència de Crist, i que han estat directament implicats en la preparació i distribució de l’aliment espiritual. Quan este grup treballa unit com a Junta Directiva està fent la funció del «servent fidel i sensat».

Qui és «la gent de sa casa»?

Jesús va dir que «la gent de sa casa» rebria «l’aliment al temps degut». «El servent fidel i sensat» alimenta a tots els seguidors sincers de Jesús. Per tant, tots els deixebles de Crist, tant els cristians ungits individualment com els qui formen el grup de les «altres ovelles», són «la gent de sa casa» (Joan 10:16).

Després de sentir l’explicació, l’auditori va prorrompre en un fort aplaudiment. En acabant, diversos assistents van expressar el seu agraïment perquè Jesús els considerara part de «la gent de sa casa».

Quan confia Jesús al servent «tots els seus béns»?

Jesús va dir que «quan arriba» l’amo (literalment «havent arribat»), li confiarà al servent «tots els seus béns». Quan arriba l’amo Jesús?

L’expressió traduïda «quan arriba» és una forma de la paraula grega érkhomai. Els versicles 42 i 44 del capítol 24 traduïxen una forma de érkhomai com «vindrà». En estos versicles, Jesús s’està referint a la seua vinguda en funció de Jutge durant el temps de la gran tribulació (Mateu 24:30; 25:31, 32).

Per tant, Jesús confiarà «tots els seus béns» al «servent» durant el temps de la gran tribulació.

Quins són «els béns de Jesús»?

Jesús va dir: «He rebut plena autoritat al cel i a la terra» (Mateu 28:18). «Els béns de Jesús» van més enllà dels seus interessos a la terra, inclouen també el Regne Messiànic (Filipencs 2:9-11).

Com a conseqüència, Jesús recompensarà «el servent fidel i sensat» al ressuscitar cadascun dels membres que formen part d’este col·lectiu a una vida celestial, i al donar-los autoritat reial sobre tots els seus béns al cel i a la terra. Esta és la mateixa recompensa que rebran tots els cristians ungits que siguen fidels a Déu (Lluc 22:28-30; Apocalipsi 20:6).

L’últim discurs de la sèrie incloïa un anunci especial. Després de llegir les animadores paraules de Jesús en Mateu 28:20, el germà Splane digué: «Tenim una raó més per a tindre confiança i la trobem en el text de l’any 2013. Quin és? Josué 1:9: “Sigues ferm i decidit, [...] Jehovà, el teu Déu, és amb tu”».

El germà Morris, en els seus comentaris de conclusió, va preguntar: «Què passarà l’any que ve? La reunió per a l’any que ve serà el 5 d’octubre del 2013 i es retransmetrà a algunes sales d’assemblees dels Estats Units, així com a altres països de parla anglesa».

Este programa s’emetrà només en anglés i no es traduirà a altres idiomes.

Després d’un programa històric i espiritualment edificant, tots els presents van cantar efusivament el càntic número 116 «La luz va en aumento», del cançoner Cantemos a Jehová. En este càntic trobem estes encertades paraules:

«Jehová designó a un esclavo leal

que nos alimenta a su tiempo.

La luz llega hoy con total claridad,

radiante ilumina a su pueblo».