Salta al contingut

Un regal de 19.000 viatges

Un regal de 19.000 viatges

Al juliol del 2013, la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà va enviar una carta als missioners i altres testimonis que servixen a temps complet a l’estranger. La carta parlava que aquells que servixen a l’estranger podien anar a les assemblees regionals o internacionals que se celebrarien al 2014 i principis del 2015.

Per quin motiu es va prendre esta decisió? No només per a que els qui servixen en l’estranger anaren a l’assemblea, sinó també per a que visitaren a les seues famílies i amics. La carta deia que l’organització pagaria els bitllets d’avió d’anada i tornada.

Encara que ja es feia abans una cosa pareguda, enguany seria diferent. Es va formar un nou departament sota la supervisió del Comité d’Ensenyança: el Departament de Viatges de la Central Mundial. Este gestionaria les reserves.

Immediatament després d’enviar esta carta, va començar amb comptagotes la demanda de bitllets. I per al gener del 2014, ja n’hi havia un muntó de peticions. El personal elegit per a esta faena va buscar i reservar els itineraris per als testimonis que servixen a temps complet especial per tot el món.

Alguns viatges eren complicats. Per exemple: de Reykjavík (Islàndia) a Cochabamba (Bolívia), de Nouméa (Nova Caledònia) a Antananarivo (Madagascar), de Port Moresby (Papua Nova Guinea) a Seattle (EUA) i d’Ouagadougou (Burkina Faso) a Winnipeg (Canadà).

El Departament de Viatges de la Central Mundial, compost per un equip de cinc membres, va reservar 19.000 viatges. Van comprar i enviar els bitllets d’avió a, més o menys, 4.300 viatgers de 176 països. Açò va ser possible gràcies a les congregacions que van fer donacions específicament per esta finalitat.

Tots van agrair moltíssim este regal. Una parella de missioners va escriure: “Hui tornem a la nostra assignació en el sud-est asiàtic. Estem molt agraïts per ajudar-nos a tornar a Anglaterra, on vam nàixer, i poder tornar a vore a la nostra família per primera vegada després de cinc anys. Sense este regal no podríem haver-ho fet. Aixina que gràcies de tot cor a tots aquells que ho han fet possible”.

Un missioner que servix al Paraguai va escriure: “La meua dona i jo volem donar-vos moltes gràcies per l’oportunitat d’anar a l’assemblea internacional a Nova Jersey (EUA). A principis del 2011, planejàvem viatjar als Estats Units per vore la central mundial. I teníem estalviats alguns dinerets per a això. Però al juny, ens van convidar a visitar les congregacions de llengua de signes del Paraguai i això implicava viatjar molt i, per tant, un gran gasto. Ho vam pensar moltíssim, però vam decidir sacrificar el nostre viatge als Estats Units i, en lloc d’això, comprar un cotxe per a complir millor amb la nostra nova assignació. Però, mira per a on, ens van invitar a l’assemblea internacional! I es va fer realitat el nostre somni! Moltes gràcies a Jehovà per ser tan bo i mostrar-nos el seu amor d’esta manera”.

Una altra parella, de Malawi, va enviar un correu electrònic que deia: “Amb estes poquetes paraules volem dir-vos: Moltes gràcies! No podem ni imaginar-nos quant de treball, temps i diners s’han gastat en tants viatges. Apreciem tot el treball que heu fet, però sobre tot, la generositat de l’organització de Jehovà, que ha fet possible que tornem a casa per a assistir a l’assemblea internacional i passar temps amb els nostres familiars i amics”.

Als qui van treballar al Departament de Viatges de la Central Mundial els va agradar moltíssim esta assignació. Mileivi va dir: “Ajudar els missioners a tornar a sa casa perquè pogueren vore a les seues famílies i amics va ser molt especial”. Dorise va afegir: “Em va ajudar a sentir el gran amor que l’organització té per aquells que servixen en l’estranger”. I Rodney, el responsable del departament, va afirmar: “Ha sigut un plaer col·laborar en este projecte”.

A Testimonis de Jehovà de tot el món els va agradar molt poder col·laborar per fer possible este preciós regal per als germans i germanes que mostren l’esperit de sacrifici i que treballen àrduament.