Salta al contingut

Mostra d’unitat i amor a una assemblea de Frankfurt

Mostra d’unitat i amor a una assemblea de Frankfurt

“Com si fóra una festa familiar”. Eixe era el titular del periòdic Frankfurter Rundschau. Els qui van assistir estan d’acord amb este titular.

Karla, que va vindre de Puerto Rico, va dir: “Em van fer sentir com si estiguera a casa!”.

Sara, d’Austràlia, va comentar: “Va ser com si visitara la meua família, però en l’altra part del món”.

Per què es van sentir aixina? Per l’assemblea internacional dels Testimonis de Jehovà que es va celebrar al Commerzbank-Arena de Frankfurt am Main del 18 al 20 de juliol del 2014. Quasi 37.000 persones hi van assistir.

L’objectiu de l’assemblea era aprendre més de la Bíblia. El programa incloïa lectures bíbliques, càntics, oracions, dos representacions teatrals i lectures dramatitzades de passatges bíblics.

I qui van ser els assistents de l’assemblea? A més de Testimonis alemanys també hi havien 3.000 delegats d’Austràlia, Estats Units, Grècia, Líban, Regne Unit, Sèrbia i Sud-àfrica. I també 234 Testimonis que están servint a temps complet especial de 70 països, com per exemple missioners.

Algunes parts del programa es van retransmetre en streaming a altres localitats d’Alemanya, Àustria i Suïssa. L’assistència total va ser de 204.046.

Més enllà de les fronteres

A Frankfurt, el programa es va poder escoltar en alemany, anglés i grec. I a altres localitats es va traduir simultàniament a 17 idiomes, com ara, àrab, dos llengües de signes, tàmil, turc i xinés.

Encara que els Testimonis parlaven diferents idiomes i cadascú tenia un origen i una cultura, no estaven dividits. Què els unia? L’amor (Joan 13:34, 35). Es veien i es tractaven com a germans i germanes.

“Hem vist de primera mà com la germandat internacional va més enllà de les fronteres.” (Tobias, del Regne Unit.)

“Em vaig trobar Testimonis de més de 20 països. Ens unix l’amor per Déu i l’amor que tenim els uns pels altres.” (Davianna, de Puerto Rico.)

Malcom, un delegat d’Austràlia, va dir: “Vaig arribar a ser testimoni de Jehovà a un poblet. Havia llegit i havia vist vídeos sobre la nostra germandat mundial, que és única. Però ací, ho he vist amb els meus ulls. Ara entenc el que significa. El fet d’estar ací t’enfortix la fe”.

Mai oblidarem l’hospitalitat

Testimonis de 58 congregacions de Frankfurt i de les rodalies havien preparat regalets per als delegats, així com activitats d’entreteniment per les vesprades.

“Han sigut molt hospitalaris. Mai oblidaré l’amor, la bondat i la generositat que ens van mostrar els germans.” (Cynthia, dels Estats Units.)

Simon, que viu a Alemanya, comenta: “Hi havia tant d’amor, tantes rialles i tanta estima entre els germans... Quant hem aprés els uns dels altres!”.

“El programa d’entreteniment de les vesprades em va demostrar que, com a Testimonis de Jehovà, no tenim una vida de privacions extrema. Sabem com passar-nos-ho bé, això sí, de manera sana i divertida.” (Amy, una delegada d’Austràlia.)

Bons records per sempre

L’assemblea de Frankfurt va ser només una de tantes assemblees internacionals que es van celebrar en nou països.

Quan es va preguntar a un delegat com va ser l’experiència d’assistir a l’assemblea de Frankfurt, va respondre així: “Imagina’t que et trobes una persona pròxima a tu que no sabies que existia, per exemple el teu germà. Quan vos trobeu, t’obri les portes de sa casa i també el seu cor. T’envaix una alegria difícil de descriure. Ara multiplica eixa sensació per 37.000. Aixina és com va ser estar allà”.