Salta al contingut

Un grup de voluntaris transformen una propietat de Tuxedo

Un grup de voluntaris transformen una propietat de Tuxedo

Són les 6:45 d’un dia qualsevol a Tuxedo. El cel està completament blau i una fina capa de gel cobrix un llac xicotet que hi ha al costat de l’edifici de quatre plantes on molts xics i xiques entren amb roba de treball. Eixe matí han viatjat des de les seues cases, des dels seus hotels, i d’altres parts de l’estat, com: Patterson, Wallkill i, fins i tot, Brooklyn, a 80 kilòmetres de distància.

El dia d’abans, molts hi van arribar de molt més lluny encara: de totes les parts dels Estats Units i més enllà. Alguns treballaran com a voluntaris allí per una setmana, altres sis setmanes i alguns altres per més temps. Han pagat el seu viatge i no reben cap sou pel treball que hi fan. No obstant això, estan molt contents d’estar allí.

Este dia hi van haver 120 voluntaris, però en els pròxims mesos eixe número anirà en augment. Els voluntaris van al menjador i s’assenten en taules de 10. Molts es fan el café mentres l’oloreta a béicon ix de la cuina. A les set en punt s’emet la consideració d’un text bíblic a les televisions del menjador. Quinze minuts després, els cambrers servixen el desdejuni el qual inclou béicon, pa, ous i avena. Hi ha molt per a menjar.

Després de l’oració de conclusió, a l’acabar de menjar, ja és hora d’anar a treballar. Tots aquells que van a la construcció xarren contents al temps que es posen els cascs i ulleres de seguretat, jupetins lluminosos i els cinturons carregats de ferramentes.

La faena que tenen entre mans és transformar les instal·lacions de la International Paper Company a Tuxedo en una àrea de construcció per a la futura central mundial dels Testimonis de Jehovà, la qual serà construïda a pocs kilòmetres a prop de Warwick. Es construiran vivendes, oficines, així com tallers i magatzems dins dels edificis. El dimarts 12 de març del 2013, el departament local d’urbanisme va donar l’aprovació condicional per als plans de Tuxedo.

Quina benvinguda es dóna als voluntaris temporals quan arriben a les seues habitacions? William, de Nova Jersey, va dir: «Quan et registres, el germà que està a recepció et dóna instruccions bàsiques com per exemple: on està la teua habitació, com arribar-hi i com utilitzar les claus. Tot el món vol ajudar-te. A l’arribar a Tuxedo, et trobes amb l’encarregat, i després del desdejuni t’explica la faena que has de fer».

Com se senten al servir allí? Yajaira i el seu home, que venen de Puerto Rico, ajuden a fer les estructures i a lluir parets. Ells van dir: «Ens alcem a les 4:30 de la matinada, arrepleguem l’habitació, ens fem un café i ens porten amb l’autobús fins al treball. Al final del dia acabem baldats, però no hem parat de riure’ns. Tot el món està content!».

Warwick està rodejat de bosc. Zach i la seua dona, Beth, que vénen de Minnesota, estan ajudant en les obres allí. Quan els van preguntar perquè hi havien anat, van dir: «Pensem que no hi ha rés millor en la vida que servir Jehovà i per això volem utilitzar les nostres habilitats en el seu servici».