Salta al contingut

Sales de reunions per a un milió de Testimonis

Sales de reunions per a un milió de Testimonis

Entre 1999 i 2015, els testimonis de Jehovà van construir 5.000 sales de reunions en l’Amèrica Central a i Mèxic. Per a donar cabuda a un milió de Testimonis i molts altres que assistixen a les nostres reunions en esta regió, es necessiten més de 700 sales addicionals.

Anteriorment, per a les congregacions d’esta part del món era difícil construir llocs d’adoració. A Mèxic, per exemple, la majoria dels Testimonis celebraven les reunions en cases particulars, perquè durant anys, la llei no deixava que les organitzacions religioses tingueren propietats. Encara que en 1990 la llei canvià i els testimonis de Jehovà començaren a construir algunes sales de reunions, tan sols la construcció d’una d’elles tardava mesos.

L’obra s’accelera

Eixe procés de construcció s’accelerà en 1999 quan els Grups de Construcció de Sales de Reunions començaren a treballar en un nou programa de construcció en països amb recursos limitats, incloent Mèxic i els set països de l’Amèrica Central. Des de 2010, la sucursal de Mèxic ha supervisat la construcció en tota la regió.

Els servents de construcció afronten reptes quan construïxen sales de reunions en llocs remots. A Panamà, per exemple, havien de viatjar en bot durant tres hores per la costa a fi d’arribar a un projecte de construcció. A l’estat mexicà de Chiapas, el grup de construcció solia utilitzar una avioneta per a portar els materials als llocs remots.

Beneficis de les noves sales de reunions

Fins i tot persones que no són Testimonis desitgen tindre una nova sala de reunions en el seu veïnat. Per exemple, un hondureny digué que abans que els Testimonis construiren una sala de reunions en el seu barri, altres persones havien mostrat interés en ficar un club nocturn en aquell terreny. Però a ell no li feia gens de gràcia. Quan els testimonis de Jehovà li digueren que havien programat construir una sala de reunions allà, va exclamar: «Gràcies a Déu!».

En alguns llocs, la gent es meravella quan veu lo treballadors que són els Testimonis. Un guatemalenc digué: «Normalment, en la nostra cultura les dones solament treballen a la cuina. Però ací fan el mateix treball que els hòmens. Estic al·lucinat de vore dones muntant marcs i parets de pladur. Açò és impressionant!» Alguns veïns inclús s’han sentit motivats a comprar menjar i refrescos per als voluntaris de la construcció.

Moltes persones valoren el disseny de les nostres sales de reunions. A Nicaragua, un enginyer digué a l’alcalde d’una ciutat que la Sala de Reunions local era una construcció bonica feta amb els millors materials. De fet, li va dir que la construcció era de major qualitat que la de qualsevol altre edifici de la ciutat.

Per descomptat, els mateixos testimonis de Jehovà estan encantats de tindre llocs d’adoració apropiats. Se n’adonen que ara, amb la nova Sala, els estudiants de la Bíblia estan més dispostos a assistir a les reunions. Els Testimonis d’una congregació de Mèxic que participaren en la construcció d’una sala de reunions resumiren la seua gratitud així: «Agraïm a Jehovà el privilegi que hem tingut de construir esta Sala que li dóna glòria i honor al Seu nom».

a Segons la Gran Enciclopèdia Catalana (2a edició), l’Amèrica Central «comprèn les repúbliques de Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà [...] i Belize».