Salta al contingut

Una nova Sala d’assemblees en la selva amazònica

Una nova Sala d’assemblees en la selva amazònica

S’ha construït una nova Sala d’assemblees dels Testimonis de Jehovà al cor de la selva amazònica. El terreny està ubicat al nord de la ciutat de Manaus (el Brasil) amb una superfície de 52 hectàrees. En esta zona selvàtica es troben papagalls, tucans, i altres aus que xiulen des de les copes d’arbres com el cupuaçu, el nou del Brasil i l’angelim pedra. Per què s’ha construït esta Sala d’assemblees tan impressionant allí?

La ciutat de Manaus, situada a 1.450 kilòmetres de la desembocadura del riu Amazones, té una població de quasi dos milions. La nova Sala s’utilitzarà per a celebrar assemblees per a més de 7.000 testimonis de Manaus, d’altres pobles circumdants, així com d’assentaments que hi ha al llarg de l’Amazones i els seus afluents. El poble més llunyà, São Gabriel da Cachoeira, està a més de 800 km a l’oest de Manaus. Per assistir a un congrés a la Sala d’assemblees alguns testimonis viatgen en barca durant tres dies.

Construir esta Sala d’assemblees no ha sigut una faena fàcil. S’han hagut de transportar 13 contenidors amb materials de construcció des del port de Santos (Sao Paulo) al llarg de la costa del Brasil; i després, pujar pel riu Amazones fins arribar a l’àrea de construcció.

Esta nova Sala d’assemblees és la que fa 27 que s’ha construït en el Brasil. Més de 1.956 persones van assistir al programa de dedicació que va tindre lloc el diumenge 4 de maig. Molts estaven emocionats a l’assistir per primera vegada a una assemblea en una sala com esta.

L’auditori no sols va poder escoltar l’orador, sinó també el va vore. Açò ha sigut un gran canvi. Abans, les assemblees es celebraven en llocs públics on molts no podien vore la plataforma ni molt menys l’orador. Un testimoni va dir: “ He anat a moltes assemblees durant molts anys però mai havia pogut vore els drames bíblics, sols escoltar-los. Ara tot el món pot vore la plataforma.”