Salta al contingut

Els Testimonis de Jehovà reubicaran la seua central mundial

Els Testimonis de Jehovà reubicaran la seua central mundial

En juliol del 2009, els Testimonis de Jehovà van comprar un terreny de 102 hectàrees a l’estat de Nova York amb la idea de traslladar allí les oficines de la central mundial. El terreny està a 80 km al nord de la central actual a Brooklyn, on ha estat ubicada des de 1909.

Uns 800 testimonis viuran i treballaran en les noves instal·lacions, que inclouran un edifici d’oficines, un de servicis i quatre de vivendes. També hi haurà un museu senzill que presentarà la història dels Testimonis de Jehovà dels nostres temps.

La construcció ocuparà 18 hectàrees de la propietat, deixant els boscos i les marjals dels voltants. Els jardins s’adaptaran a l’entorn, no hi hauran grans descampats.

Un grup d’arquitectes ha dissenyat els edificis perquè estalvien energia i recursos. Això farà que l’impacte ambiental siga mínim i que coste menys diners. Per exemple, les teulades estaran recobertes de plantes resistents i fàcils de cuidar que se’n carregaran de xuclar l’aigua de la pluja i regular la temperatura dels edificis. A les oficines s’aprofitarà al màxim la llum natural. A més, s’ha donat molta importància a l’estalvi d’aigua.

Però, per què van decidir traslladar la central? Per una part, ara, sucursals de tot el món imprimixen bíblies i publicacions bíbliques, cosa que només es feia a Brooklyn. Al 2004, el treball d’impressió i enviament de publicacions als Estats Units va començar a fer-se a Wallkill (Nova York), a uns 145 km al nord-est de Brooklyn.

Per altra part, costava molts diners el funcionament i manteniment dels edificis a Brooklyn. A un terreny on els edificis estan més a prop s’aprofiten millor els diners per a donar suport a l’educació bíblica.

És necessària una avaluació del impacte ambiental abans de concedir-nos els permisos finals de construcció. Si tot ix bé, les obres començaran al 2013 i duraran quatre anys.

A part de la impremta a Wallkill (New York), els Testimonis de Jehovà tenen un centre educatiu a Patterson i sucursals a altres països. Per tot el món hi ha més de huit milions de Testimonis de Jehovà.