Salta al contingut

Cartes dels propietaris

Cartes dels propietaris

Els testimonis de Jehovà han acabat recentment el sisé any de les obres d’expansió de les granges de l’entitat Watchtower a Nova York. Per motiu d’haver-se accelerat el ritme de la construcció durant els últims dos anys, van fer falta més habitacions per als treballadors voluntaris. Per això, es llogaren 25 vivendes en els voltants de la zona.

Els inquilins

Què pensaven els propietaris al saber que anaven a tindre els testimonis de Jehovà d’inquilins?

  • «Estem molt contents dels nostres inquilins», va escriure un propietari. «El meu marit i jo vivim al costat (de la vivenda de lloguer) i sempre hem notat un esperit de cooperació i d’amistat de part d’ells».

  • Una altra propietària, que també viu prop d’una vivenda de lloguer, escrigué sobre els inquilins: «La nostra experiència amb estes persones ha sigut positiva. Tenim al pati de darrere un xicotet estany, i a sovint convidàvem els xiquets a que vingueren a nadar i a refrescar-se. Sempre que han vingut ens han tractat amb consideració i respecte. Hem disfrutat de la seua companyia i trobarem a faltar vore’ls córrer pel camp». També va afegir: «No podríem haver tingut una experiència millor».

  • «Va ser magnífic», comentà un arrendador, «tindre’ls no tan sols d’inquilins sinó també de veïns.»

Les vivendes

Què pensaven els propietaris sobre com havien deixat els inquilins les vivendes al anarse’n?

  • «El lloguer sempre es pagava puntualment, la casa tenia un bon manteniment i ens la tornaren en perfectes condicions.»

  • «Vos done les gràcies a vosaltres i també a l’organització Watchtower per cuidar de les nostres llars» va dir un dels arrendadors mencionats abans, qui mai s’haguera imaginat que els Testimonis netejaren tan meticulosament.

  • «Coneguem l’honradesa de la vostra organització» explicà una dona, «no ha fet falta demanar-los la fiança. Les dos vivendes de lloguer es van tornar en condicions perfectes.»

  • «Com puc contractar els seus companys per a que treballen per a mi?» Va preguntar un propietari després que uns testimonis li feren uns xicotets treballs de reparació a sa casa. «Sempre que es comprometien en fer-me una faena, allí estaven el dia que havíem quedat. En canvi, no puc aconseguir que els meus operaris complisquen la seua paraula.»

Últimes impressions

  • Abans d’acabar-se el lloguer d’una de les vivendes, un propietari escrigué que si els Testimonis renovaven el seu contracte, els donaria «un incentiu econòmic» fent-los un bon descompte en el preu del lloguer.

  • Un altre va dir: «Ens agradaria molt tornar a llogar les nostres vivendes a l’organització Watchtower si sorgira de nou l’oportunitat».