Salta al contingut

Milers visiten la sucursal de l’Amèrica Central

Milers visiten la sucursal de l’Amèrica Central

L’any 2015 unes 175.000 persones visitaren la sucursal de l’Amèrica Central dels testimonis de Jehovà a Mèxic, (una mitjana de 670 persones per dia). Molts arribaren en grups grans i llogaren autobusos per fer un viatge que va durar uns quants dies. Alguns van planejar el seu viatge amb mesos d’antelació.

«Projecte Betel»

Per a alguns visitants, viatjar a la sucursal, anomenada Betel, va suposar fer un sacrifici personal. Per exemple, molts Testimonis d’una congregació de l’estat mexicà de Veracruz, que es troba a uns 550 kilòmetres de la sucursal, no tenien diners per a pagar-se el viatge en autobús. Per això, van idear un pla anomenat «Projecte Betel». Organitzaren grups per preparar i vendre menjars precuinats. També reciclaren botelles de plàstic. Tres mesos després, havien aconseguit reunir prou diners per a fer el viatge.

Valgué la pena tant d’esforç? De segur que sí. Per exemple, Lucio un jove de la congregació va escriure: «La nostra visita a Betel em va animar a posar-me noves metes espirituals, i ara servisc més plenament en la meua congregació». Elizabeth, una jove de 18 anys, va dir: «A Betel, vaig poder vore i sentir l’amor verdader que caracteritza els qui servixen Jehovà. Em va motivar a voler servir més a Jehovà, per això vull arribar a ser una evangelitzadora de temps complet».

Vénen per milers

A voltes, milers de visitants arriben el mateix dia. El personal que fa les visites s’esforça molt per rebre a tot el món amablement. «Ens anima vore quantes persones vénen», va dir Lizzy. «La meua fe s’enfortix quan veig l’apreci dels visitants i els sent parlar dels sacrificis que fan per visitar la sucursal.»

Per a atendre els milers que vénen, els qui tenen a Betel altres faenes assignades també participen en fer les visites. Encara que això signifique que han de fer un treball extra, els betelites disfruten de rebre els visitants. «Després de fer una visita», diu Juan, «veig els qui han vingut amb les cares somrients i sé que ha valgut la pena l’esforç.»

«Als xiquets els encanta»

Els xiquets també disfruten de visitar Betel. Noriko, qui treballa al departament d’ordinadors, diu: «Quan pregunte als xiquets del grup si els agradaria servir a Betel, tots diuen que sí. Un dels seus llocs favorits és el cantó de Caleb. Allí, poden fer-se fotos amb les imatges a tamany real de Caleb i Sofia tretes de la sèrie Fes-te amic de Jehovà. «Als xiquets els encanta», diu Noriko.

Molts xiquets expressen un gran apreci pel treball que es fa a Betel. Per exemple, Henry, un xiquet de Mèxic, va estalviar diners a una vidriola per a fer una donació quan arribara a Betel. Junt amb la donació va escriure una nota que deia: «Per favor, utilitzeu estos diners per a fer més publicacions. Gràcies per treballar per a Jehovà.»

Estàs invitat a vindre

Els testimonis de Jehovà fan visites guiades gratuïtes a les seues sucursals i impremtes per tot el món. Si volgueres visitar una sucursal, t’invitem cordialment a vindre. Estem convençuts que disfrutaràs de la visita. Pots trobar més informació a la pestanya QUI SOM / SUCURSALS I VISITES GUIADES.