Salta al contingut

Jornades de portes obertes en «la Roca»

Jornades de portes obertes en «la Roca»

Els Testimonis de Jehovà tenen 15 sucursals impressores per tot el món. Una d’elles, la d’Europa central, està a Selters (Alemanya), en una zona que es diu Steinfels (en alemany, «la Roca»).

Del 23 a 25 de maig del 2014, esta sucursal va invitar els veïns, empresaris i autoritats locals a visitar les instal·lacions. Ja que el 21 d’abril de 1984 es va inaugurar oficialment la sucursal, les jornades es van titular «30 anys a Selters».

Durant estes jornades, més de 3.000 invitats van visitar les instal·lacions. L’alcalde de la localitat, que ha treballat a l’ajuntament durant uns 30 anys, va dir: «Visitar la sucursal dels Testimonis de Jehovà sempre és una ocasió especial. Encara estic impressionat amb la rapidesa que es va construir la sucursal en Steinfels, entre el 1979 i el 1984».

Punts destacats de les jornades de portes obertes

Una exposició tenia com a títol «El poble de Jehovà en l’Europa central», la qual parla dels 120 anys d’història dels Testimonis de la regió. L’exposició encara es pot vore a la sucursal.

També es va poder vore una exposició de bíblies poc conegudes i valuoses. Per exemple, hi havia una edició de la Bíblia completa en alemany del 1534 i una part de la Bíblia Poliglota d’Elias Hutteren en 12 idiomes, editada al 1599. A més, hi havia expositors, gràfiques i vídeos que destacaven el valor pràctic dels principis bíblics per a hui en dia.

Els visitants van poder fer dos visites sense guia on van vore la vida diària de 1.000 persones que viuen i treballen a la sucursal. En la primera, titulada «Com vivim», els visitants van poder vore les habitacions d’alguns que viuen allí. També van poder pegar un mosset al menjador i passejar pels jardins. Una visitant va dir: «El lloc és molt bonico».

En la segona, titulada «Producció», es va poder vore on s’imprimix, el Taller d’enquadernació i el Departament d’Enviaments. Els visitants van vore de primera mà com s’imprimixen, s’enquadernen i s’envien les publicacions bíbliques a més de 50 països. Un home va mencionar: «Mai m’havia imaginat que els Testimonis de Jehovà foren una organització internacional. Les seues publicacions arriben a tots els racons de la Terra. Que es faça açò amb voluntaris és tot un milacre».

Els visitants es van familiaritzar amb jw.org

L’expositor de jw.org, la pàgina web oficial dels Testimonis de Jehovà, va ser un punt destacat de la visita. Tant jóvens com majors van poder vore les presentacions i vídeos, i se’ls va contestar a moltes de les preguntes que van fer.

Després de conéixer millor l’obra mundial dels Testimonis de Jehovà, molts van acabar la visita molt contents i admirats pel treball que s’hi fa. Un home va expressar: «Què equivocat que estava, tu! La meua opinió sobre els Testimonis ja no és la mateixa». I una dona no deixava de dir: «Este dia acaba amb els prejuís».

a Dades del 2014

b Dades del 2014

c Dades del 2014