Salta al contingut

És hora de deixar l’hotel Bossert a Brooklyn, Nova York

És hora de deixar l’hotel Bossert a Brooklyn, Nova York

En novembre del 2012, els Testimonis de Jehovà van vendre l’hotel Bossert. Arribat el moment d’eixir, van entregar les claus al seu nou propietari i, com clients d’un hotel, van agarrar les maletes i se’n van anar. Els diners que els Testimonis de Jehovà han obtingut per la venda s’usaran per promoure l’obra d’educació bíblica.

Han venut este edifici de 14 plantes d’estil renaixentiste italià perquè volen traslladar la central mundial, amb el seu personal, de Brooklyn a les noves instal·lacions de Warwick, Nova York . Este canvi portarà uns quants anys.

Cent anys d’història

Louis Bossert, un novaiorqués que es dedicava al comerç de fusta, va construir l’hotel que du el seu nom en 1909. La idea era que fóra un aparthotel que allotjara tant persones que estigueren de visita com residents permanents. Com es va omplir molt ràpidament, en 1914 es va fer una ampliació que quasi doblava el tamany de l’edifici. Més tard, en l’any 1916 es va construir el restaurant Marine Roof al terrat.

Durant la dècada dels 80, els Testimonis de Jehovà compraren l’edifici i el renovaren d’acord amb les necessitats del personal de la central que hi viuria allà. Els treballadors transformaren les sales de ball en menjadors i el restaurant del terrat en una saleta d’estar per als residents i els seus invitats.

Des del 2010, l’edifici ha allotjat testimonis de Jehovà de tot el món que han vingut a visitar les instal·lacions de la central mundial.

L’objectiu del nou propietari és renovar-lo i convertir-lo de nou en un hotel. Transformar el Bossert, amb apartaments modestos d’una habitació, en un hotel de luxe serà una faena fàcil perquè l’edifici està en molt bones condicions.

Es recupera el seu esplendor

Abans que els Testimonis de Jehovà es mudaren al Bossert, l’edifici es trobava en molt mal estat . L’exterior de color blanc estava brut i la gran cornisa de terracota que bordejava tot l’edifici estava trencada i corria el perill de desplomar-se. Les finestres eren velles i no tancaven bé. Els únics comensals del Marine Roof eren els coloms. Així que hi havia molt de treball per fer. Testimonis de Jehovà de totes parts dels Estats Units dedicaren el seu temps i els seus recursos per treballar en este projecte, que es va acabar en 1991.

Durant la remodelació, els Testimonis van netejar i reparar l’exterior fet de pedra calcària i granit. Van reemplaçar la motlura de la cornisa per una rèplica de fibra de vidre més lleugera i instal·laren finestres noves de caoba.

A més, renovaren completament l’interior donant atenció especial al que anteriorment havia sigut el vestíbul. Per reparar les parets que estaven deteriorades es va demanar el marbre a la cantera original a Itàlia. Els treballadors també repararen l’ornament de guix del sostre que s’havia danyat per l’aigua.

Les grans columnes de ferro, que estaven al vestíbul, van suposar tot un repte perquè originalment estaven acabades en estuc, una tècnica italiana que simula l’aspecte del marbre, i els anteriors propietaris les havien pintat varies voltes. Cap dels voluntaris sabia com aplicar eixa tècnica. A una universitat prop d’allí trobaren un llibre que explicava els procediments per poder aplicar-la. Amb esta informació, els treballadors dedicaren setmanes senceres a restaurar les columnes i donar-los el mateix acabat que tenien originalment.

Quan es va acabar la renovació en 1991, l’edifici va quedar molt bonic i pràctic. En reconeixement a l’esforç, el Bossert va rebre el Premi Lucy G. Moses per l’excel·lent treball de conservació.