Salta al contingut

Les granges de la Watchtower: 50 anys treballant sense parar

Les granges de la Watchtower: 50 anys treballant sense parar

A uns 145 kilòmetres al nord de la ciutat de Nova York, a prop del poble de Wallkill, hi ha un grup de granges que han tingut un paper transcendental en l’obra educativa dels Testimonis de Jehovà en tot el món. La primera de les granges de la Watchtower, tal com són conegudes estes instal·lacions hui en dia, va ser comprada el 2 de gener de 1963, fa uns 50 anys.

David Walker, un testimoni de Jehovà que ha servit en Wallkill des del començament, conta la raó perquè es va comprar la primera granja: «El personal de la central mundial dels Testimonis de Jehovà a Brooklyn (Nova York) estava creixent i es necessitava alimentar reduint costos a totes estes persones que treballaven allí. Una altra propietat que els Testimonis havien estat utilitzant al nord de l’estat de Nova York estava de sis a huit hores de distància des de Brooklyn mentre que Wallkill estava a tan sols dos hores. Això la va convertir en el lloc perfecte per a cobrir les nostres necessitats». Finalment, els Testimonis de Jehovà utilitzaven esta granja per a plantar fruites i verdures, criar aus de corral, porcs i vaques, així com produir productes lactis. Amb el temps es compraren més granges.

En més d’una dècada, l’obra mundial dels Testimonis de Jehovà va experimentar un gran creixement que va provocar canvis a Wallkill. A més de produir i collir aliment físic, es va començar a produir aliment espiritual que ajudava en la recol·lecta de la qual Jesús va parlar (Mateu 9:37; Lluc 10:2; Joan 4:35, 36). A continuació trobaràs alguns exemples de la faena que s’ha estat fent a Wallkill.

Impremta: Durant mig segle XX, la impremta ubicada a Brooklyn produïa la major part de les publicacions bíbliques. Però, com que la demanda anava augmentant, l’impremta de Brooklyn no donava l’abast. Així doncs, en 1973, els Testimonis de Jehovà van construir una impremta addicional a Wallkill. Des d’aleshores, els edificis on s’imprimia s’han ampliat varies vegades, la més recent al 2004.

Informàtica: Al 1979, un equip de Testimonis de Jehovà va desenrotllar a Wallkill un sistema informàtic anomenat sistema electrònic de fotocomposició multilingüe (MEPS, sigles en anglés). Esta ferramenta permet editar publicacions bíbliques en més de 600 idiomes.

Ensenyança: Al 1988, l’Escola Bíblica de Galaad es va traslladar de Brooklyn a Wallkill i les classes van començar el 17 d’octubre. L’escola va continuar allí fins que a l’abril del 1995 es va traslladar al Centre Educatiu de la Watchtower a Patterson.

Igual que en altres granges, durant estes cinc dècades passades, les tècniques i el funcionament de les granges de la Watchtower han canviat. Encara es continua donant aliment de qualitat per als Testimonis de Jehovà que treballen a les instal·lacions de la sucursal dels Estats Units.

Actualment, els Testimonis de Jehovà estan construint noves oficines, vivendes i altres instal·lacions a Wallkill. També s’estan renovant els edificis existents. Tot este treball permetrà que les granges de la Watchtower continuen suplint les necessitats espirituals del creixent nombre de persones que s’unixen als Testimonis de Jehovà en esta part del món.

David Walker, mencionat abans, diu: «Estic molt satisfet de vore com durant estos 50 anys les instal·lacions a Wallkill han crescut i han contribuït a compartir el missatge bíblic a moltes persones».