Salta al contingut

Una granja que alimenta milions

Una granja que alimenta milions

Fa 40 anys, el 2 de febrer de 1973, es van instal·lar noves impremtes a Wallkill (Nova York) per produir les revistes La Atalaya i ¡Despertad!

Deu anys abans, els Testimonis de Jehovà havien comprat una propietat rural per alimentar els voluntaris de la central mundial de Brooklyn (Nova York). Però ara, eixa propietat també s’usaria per produir una classe d’aliment diferent: l’aliment espiritual (Mateu 24:45-47).

Granges de la Watchtower a Wallkill a principis de la dècada dels 70

Philip Wilcox, qui era en eixa època l’encarregat de la impremta, recorda el primer dia que les impremtes de Wallkill es van posar en marxa: «Hem estat muntant les impremtes d’alta velocitat quasi durant un més. Una vegada ja estaven preparades, vam començar a provar-les. En poc temps teníem uns milers de revistes. Les enviarem a la impremta de Brooklyn, des d’on es van enviar a les congregacions. No volíem desperdiciar ni tan sols una revista».

Els Testimonis de Jehovà van construir esta nova impremta per a complementar la seua activitat d’impressió, que abans es realitzava a Brooklyn. A començaments de la dècada dels 70, la demanda de publicacions bíbliques moltes voltes superava la capacitat de producció diària, tant que hi havia un torn de nit a la impremta de Brooklyn per complir amb la demanda.

Foto de dalt: Instal·lant la primera impremta MAN a Wallkill al gener de 1973. Foto de baix: Reposant paper a la impremta MAN

El primer edifici per a la impremta a Wallkill allotjava quatre rotatives, un departament d’enviaments i una Sala de Reunions. No obstant, abans que s’alcançara el seu màxim de producció, es va escomençar a construir un edifici adjacent, més gran que el primer. La demanda de publicacions bíbliques era tan gran que es van instal·lar altres sis grans impremtes al segon edifici, inclús abans que s’acabaren les obres.

Amb el pas dels anys, la tecnologia ha anat canviant i la demanada de publicacions bíbliques també ha anat creixent. Aixina que, per a adaptar-se a eixos canvis, van haver de modernitzar i ampliar la impremta de Wallkill vàries vegades. En els anys 80, les rotatives d’alta velocitat van substituir a les antigues rotatives topogràfiques.

Al 2004, es va tancar la impremta de Brooklyn i, per primera volta, es van començar a produir els llibres a Wallkill. I a l’any 2010 es va transferir una altra vegada la impressió de revistes; esta volta, al nord, a la sucursal del Canadà. La impremta nova que s’ha instal·lat allí pot produir 200.000 revistes per hora.

Foto de dalt: Preparant els plecs dels llibres per a la enquadernació a Wallkill (2005). Foto de baix: Les Granges de la Watchtower a Wallkill (2013)

Hui en dia, la impremta de Wallkill està automatitzada i disposa de tecnologia punta. Allí treballen prop de 280 voluntaris i l’any passat es van produir més de 17 milions de llibres i bíblies. A més de les impremtes de Wallkill, Canada i Mèxic, els Testimonis de Jehovà tenen 12 impremtes més a Àfrica, Àsia, Austràlia, Europa i Sudamèrica per satisfer les necessitats espirituals de milions de persones (Lluc 11:28).