Salta al contingut

Es fusionen sucursals dels Testimonis de Jehovà

Es fusionen sucursals dels Testimonis de Jehovà

Des de setembre de l’any 2012, s’ha destinat la supervisió de les activitats de més de 20 sucursals dels Testimonis de Jehovà a unes altres més grans.

A més, s’han establit noves sucursals a Sèrbia i Macedònia. Hi ha dos raons importants per les que s’han fet estos canvis:

1. La tecnologia ha facilitat el treball

En anys recents, el progrés de les comunicacions i de les tecnologies d’impressió han reduït la necessitat de treballadors en algunes sucursals. Així, a les més grans, on ara ja no treballa tanta gent, queda lloc disponible per allotjar personal d’altres sucursals més xicotetes.

Ara, cada emplaçament disposa de més personal d’experiència per a encarregar-se de l’obra d’educació bíblica. Per exemple, la predicació a Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà està supervisada per una sola sucursal, la de Mèxic. Per tant, s’han tancat les d’eixos sis països.

S’han enviat 40 testimonis d’estes sis sucursals a la de Mèxic. Uns altres 95 s’han quedat en els seus països d’origen com a evangelitzadors a temps complet.

En estos països de l’Amèrica Central alguns han començat a treballar en oficines de traducció supervisades per la sucursal de Mèxic. Per exemple, a Panamà uns 20 testimonis traduïxen publicacions bíbliques a llengües indígenes. I en l’antiga sucursal de Guatemala, uns 16 testimonis traduïxen ara a quatre llengües locals. D’esta manera, gràcies a la reestructuració que s’ha efectuat en l’Amèrica Central, s’ha reduït de 300 a 75 el número de persones que hi treballaven.

2. Més persones disponibles per a predicar

Gràcies a estes fusions, persones preparades que estaven treballant en sucursals xicotetes ara poden concentrar els seus esforços en la predicació de les bones notícies.

Com és el cas d’un testimoni d’Àfrica que ha sigut reassignat a la predicació. Ell ens conta: «Durant els primers mesos, va ser tot un repte ajustar el meu estil de vida a les noves circumstàncies. Tot i això, predicar tots els dies em fa feliç i em dóna benediccions sense mesura. Actualment, 20 persones estudien la bíblia amb mi i algunes d’elles ja assistixen a les reunions de congregació».