Salta al contingut

L’emblemàtic cartell de la Watchtower a Brooklyn

L’emblemàtic cartell de la Watchtower a Brooklyn

Fa més de 40 anys que a la teulada de la sucursal dels Testimonis de Jehovà a Nova York, un cartell de 4,6 metres de llarg amb lletres roges informa als veïns de l’hora i la temperatura de dia i de nit.

Eboni, que pot vore el cartell des del seu apartament, va dir: “Em va de categoria mirar per la finestra i vore l’hora i la temperatura abans d’anar-me’n a treballar. M’ajuda a eixir a hora i a saber què posar-me”.

Continuarà informant este cartell històric la temperatura i l’hora durant 40 anys més? Això ho tindran que decidir els nous propietaris perquè s’ha planejat reubicar la central mundial dels Testimonis de Jehovà a la part nord de l’estat de Nova York.

L’anterior propietari va ser qui posà el cartell original fa més de 70 anys. Els Testimonis de Jehovà el que van fer quan compraren la propietat al 1969 va ser canviar-lo a la forma actual.

El cartell requerix un manteniment periòdic. Durant molts anys, alguns jóvens han treballat realitzant les reparacions necessàries dia i nit.

Un treballador nocturn recorda: “Una vesprada rebérem una cridada del director d’un telediari. Cridava perquè el rellotge s’havia retardat 15 segons. El director ens va demanar que el ficarem a hora, ja que volia mostrar-lo en el programa d’eixa nit. De seguida, un tècnic mort de son va anar a corregir el problema”.

El cartell s’ha modificat algunes voltes per fer-lo més exacte i eficient. A mitjan dels anys huitanta es va modificar perquè l’hora i la temperatura aparegueren alternant en graus Farenheit i en Celsius.

Així mateix, al 2009, la il·luminació del cartell es va canviar de tubs de neó a llums de LED roges, les quals són més fiables i estalvien més de 3.500 euros a l’any en costos de manteniment. Hui en dia, el consum de llum és una xicoteta part comparat amb el d’abans; d’esta manera el cartell està en roig però nosaltres “actuem en verd”.