Salta al contingut

Realitzen treballs de socors?

Realitzen treballs de socors?

Sí. Els Testimonis de Jehovà sovint ajudem quan hi ha desastres. Donem assistència pràctica a Testimonis i a altres persones, ja que seguim el que diu Gàlates 6:10: “Fem el bé a tots els hòmens, però sobretot als qui formen la família dels creients”. A més, procurem donar suport emocional i espiritual a les víctimes de desastres (2 Corintis 1:3, 4).

Organització

Després d’un desastre, els responsables de les congregacions de la zona afectada intenten contactar amb tots els membres de la seua congregació per a vore com estan i què necessiten. Aleshores, es comuniquen amb la sucursal que s’encarrega d’aquella zona per posar-la al corrent i explicar els treballs de socors que s’han de realitzar.

Si les congregacions de la zona no poden ocupar-se de tot, la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà organitza els treballs de socors. Este és un mètode paregut al que van utilitzar els primers cristians durant una època de fam (1 Corintis 16:1-4). La sucursal nomena comités de socors per a dirigir la faena, i Testimonis d’altres llocs dediquen el seu temps i recursos per a ajudar (Proverbis 17:17).

Fons de diners

Una part de les donacions que s’envien a les sucursals dels Testimonis de Jehovà és per a ajudar les víctimes de desastres (Fets 11:27-30; 2 Corintis 8:13-15). Com que eixos treballs els realitzen voluntaris, tots els fons van destinats a ajudar, i no a pagar gastos administratius. A més, totes les donacions s’administren correctament (2 Corintis 8:20).