Salta al contingut

Què pensen els Testimonis de Jehovà sobre festejar?

Què pensen els Testimonis de Jehovà sobre festejar?

Els Testimonis de Jehovà creiem que els principis i manaments que es troben a la Bíblia ens poden ajudar a prendre decisions que agraden a Déu i, al mateix temps, ens beneficien (Isaïes 48:17, 18). No vam ser nosaltres els que ens inventàrem estos manaments i principis, però quan els seguim tenim millor qualitat de vida. A continuació trobaràs un llistat de principis relacionats amb el festejar: *

  • El matrimoni és una unió de per vida (Mateu 19:6). Com que els Testimonis de Jehovà considerem que el festeig és el pas previ al matrimoni, ens ho prenem seriosament.

  • Festejar és per a aquells que tinguen edat suficient per al matrimoni, és a dir, que hagen passat l’època en la que els desitjos sexuals són més intensos (1 Corintis 7:36).

  • Aquells que festegen han d’estar lliures per casar-se. Hi ha persones que estan divorciades legalment però als ulls de Déu no estan lliures per casar-se, ja que l’única raó bíblica vàlida per fer-ho de nou és la immoralitat sexual (Mateu 19:9).

  • Els cristians que vullguen casar-se han de triar només un cònjuge que siga cristià (1 Corintis 7:39). Els Testimonis de Jehovà considerem que este manament no sols aplica a una persona que respecte les nostres creences, sinó a qui les practique com a testimoni batejat (2 Corintis 6:14). Déu sempre ha manat als seus seguidors que es casen amb aquells que tenen la seua mateixa fe (Gènesi 24:3; Malaquies 2:11). Molts investigadors moderns han arribat a la conclusió que este manament és pràctic. *

  • Els fills han d’obeir els seus pares (Proverbis 1:8; Colossencs 3:20). Tots els fills que visquen a casa dels pares han d’obeir-los fins i tot en els temes relacionats amb el festeig. Açò pot incloure l’edat en la que un fill o una filla hauria de començar a festejar i quins comportaments s’haurien de permetre.

  • Gràcies a la guia que donen les Escriptures, els testimonis triem personalment si volem festejar i amb qui fer-ho. Este fet està d’acord amb el que diu este principi bíblic: “Perquè cadascú haurà de respondre per ell” (Gàlates 6:5, Nou Testament, Ed. Claret / Quatre Rius). A més, quan arriba l’hora de festejar molts busquen sensatament el consell de testimonis madurs, els quals de tot cor els donen el millor consell (Proverbis 1:5).

  • Moltes de les pràctiques que estan relacionades hui en dia amb el festeig són en realitat pecats greus. Per exemple, la Bíblia mana evitar la immoralitat sexual. Açò no sols inclou les relacions sexuals, sinó també actes impurs entre dos persones no casades, com toquejar-se les parts íntimes i el sexe oral o anal (1 Corintis 6:9-11). Fins i tot la conducta que pot despertar passions abans de casar-se està entre el tipus d’immoralitat que Déu considera “impuresa” i li desagrada (Gàlates 5:19-21). La Bíblia també condemna aquelles conversacions que contenen una “parla obscena” (Colossencs 3:8, Traducción del Nuevo Mundo).

  • El cor és enganyós (Jeremies 17:9). Pot portar a una persona a fer coses que sap que són incorrectes. Per evitar que els cors les enganyen, les parelles haurien d’evitar estar a soles en situacions temptadores. Haurien de prendre precaucions raonables com anar en grup o acompanyats d’una persona responsable (Proverbis 28:26). Els cristians fadrins que estan buscant parella saben els perills que hi ha en els portals de cites d’Internet, especialment començar una relació amb una persona de la que saben ben poc (Salm 26:4).

^ § 2 Festejar és part d’algunes cultures, però no de totes. La Bíblia no diu que per casar-se hem de festejar o que siga l’única manera d’arribar al matrimoni.

^ § 6 Per exemple, un article d’una revista anomenada Marriage & Family Review mencionava que “tres estudis qualitatius que s’han fet a matrimonis que porten llarg temps casats (entre 25 i 50 anys) indiquen que hi ha tres factors claus relacionats en la duració d’estos: 1) la religió, 2) la fe i 3) les creences”. (Volum 38, article 1, pàgina 88 [2005].)