Salta al contingut

Pot un testimoni de Jehovà abandonar la seua religió?

Pot un testimoni de Jehovà abandonar la seua religió?

Sí. Un testimoni de Jehovà pot renunciar a la seua religió de dos maneres:

  • Amb una petició formal. Un Testimoni pot manifestar, tant de paraula com per escrit, que ja no vol ser testimoni de Jehovà.

  • Amb les seues accions. Un Testimoni pot mostrar, per les seues accions, que vol eixir-se’n de la comunitat mundial dels testimonis de Jehovà (1 Pere 5:9). Podria, per exemple, adherir-se a una altra religió i donar a conéixer la seua intenció de quedar-se allí (1 Joan 2:19).

Què passa si un Testimoni ja no va a predicar ni a les reunions, considereu que eixa persona ha deixat de ser testimoni de Jehovà?

No, d’això res. Abandonar la religió, o desassociar-se d’ella, és una cosa i haver-se debilitat en la fe, n’és una altra. A sovint, la raó per la que alguns reduïxen el pas o s’estanquen en la seua adoració és perquè estan desanimats, però no han abandonat la seua fe. Per això, en comptes d’evitar-los, ens esforcem per consolar-los i ajudar-los (1 Tessalonicencs 5:​14; Judes 22). Si esta persona desitja que l’ajuden, els ancians de la congregació prenen la iniciativa en donar-li suport espiritual (Gàlates 6:1; 1 Pere 5:​1-3).

No obstant, els ancians no pressionen ningú ni el forcen per a que continue sent testimoni de Jehovà. Cadascú és lliure de prendre la seua pròpia decisió respecte a la religió (Josué 24:15). Pensem que aquells que adoren Déu ho han de fer de tot cor, és a dir, voluntàriament (Salm 110:3 nota; Mateu 22:37).