Salta al contingut

Han canviat els Testimonis de Jehovà la Bíblia perquè encaixe amb les seues creences?

Han canviat els Testimonis de Jehovà la Bíblia perquè encaixe amb les seues creences?

No. Pel contrari, quan ens hem adonat que algunes de les nostres creences no concordaven del tot amb el que diu la Bíblia, les hem canviades.

Fa molt de temps, abans de publicar la Traducción del Nuevo Mundo de las Santas Escrituras a l’any 1950, ja examinàvem la Bíblia. Utilitzàvem qualsevol traducció que hi haguera disponible i basàvem les nostres creences amb el que apreníem d’ella. A continuació voràs algunes de les creences que tenim i podràs decidir per tu mateix si hem canviat o no el que diu la Bíblia.

  1. El que creiem: Déu no és una Trinitat. L’article de Zion’s Watch Tower (hui en dia La Atalaya) de juliol de 1882 deia: “Els nostres lectors saben que encara que creiem en Jehovà, Jesús i l’esperit sant, rebutgem per complet la creença de la Trinitat, és a dir, un déu en tres persones, ja que no té base bíblica”.

    El que la Bíblia diu: “El Senyor és l’Únic” (Deuteronomi 6:4). “Però per a nosaltres hi ha un sol Déu, el Pare, de qui tot prové i cap al qual caminem, i hi ha un sol Senyor, Jesucrist, pel qual tot existeix i també nosaltres existim.” (1 Corintis 8:6.) Jesús mateix va dir: “El Pare és més gran que jo” (Joan 14:28).

  2. El que creiem: Els roïns no són turmentats a l’infern per tota l’eternitat. L’article “La paga del pecat és la mort” de juny de 1882 publicat en Zion’s Watch Tower mencionava amb relació al text de Romans 6:23: “Encara que esta cita és molt clara i senzilla, és estrany que molts dels que diuen creure en la Bíblia com a Paraula de Déu persistixen en contradir esta cita. Creuen, i asseguren que la Bíblia diu, que la paga del pecat és el turment etern a l’infern”.

    El que la Bíblia diu: “El que peque morirà” (Ezequiel 18:4). El castic que els espera a aquells que s’oposen a Déu no serà turment etern en un infern, sinó destrucció eterna (2 Tessalonicencs 1:9).

  3. El que creiem: El Regne de Déu és un govern real i no una condició del cor. Amb relació al Regne de Déu, la Zion’s Watch Tower de desembre de 1881 mencionava: “L’establiment del Regne de Déu significarà la fi dels governs mundials”

    El que la Bíblia diu: “En temps d’aquests reis, el Déu del cel farà que s’alce un Regne que mai serà destruït ni passarà a cap altre poble. Farà miques i aniquilarà tots aquells regnes, però ell es mantindrà per sempre” (Daniel 2:44).

És sols la Traducción del Nuevo Mundo la que dóna suport a les creences dels Testimonis de Jehovà?

No. Seguim utilitzant altres traduccions de la Bíblia. De fet, quan una persona estudia la Bíblia amb nosaltres, li oferim una còpia de la Traduccion del Nuevo Mundo debades, però no ens oposem si prefeix estudiar la Bíblia amb la seua pròpia traducció.