Salta al contingut

Què és la Watch Tower Bible and Tract Society?

Què és la Watch Tower Bible and Tract Society?

 La Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania és una corporació sense ànim de lucre que es va crear al 1884 sota les lleis de la Commonwealth of Pennsylvania, EUA. Els Testimonis de Jehovà l’usen per a donar suport a l’obra mundial, que inclou tant l’edició de bíblies com de publicacions bíbliques.

 Segons la seua carta constitutiva, el propòsit de la corporació és “religiós, educatiu i benèfic”, però, sobretot, se centra en la “predicació i l’ensenyança de l’evangeli del Regne de Déu governat per Jesucrist”. Els membres de la corporació no s’elegixen segons el que la persona ha donat, sinó que es fa només per invitació. Estos membres i els directors ajuden la Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà.

Entitats legals col·laboradores

 A més de la Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, els Testimonis de Jehovà usen dotzenes d’entitats legals en diferents països. Algunes d’estes inclouen en el seu nom paraules com “Watch Tower,” “Watchtower,” o una traducció d’estes paraules.

 Estes diferents entitats legals, des que es van crear, ens han permés fer les següents coses:

  •   Redacció i publicació: Hem publicat uns 220 milions de bíblies i uns 40.000 milions de publicacions bíbliques. Les nostres publicacions estan disponibles en més de 900 idiomes. La pàgina web jw.org permet a la gent llegir la Bíblia en línia gratis en més de 160 idiomes i, a més, trobar la resposta a preguntes com: “Què és el Regne de Déu?”.

  •   Educació: Fem una gran varietat d’escoles bíbliques. Per exemple, des de 1943, uns 9.000 testimonis de Jehovà han tret profit d’un curs intensiu que es fa a l’Escola Bíblica de Galaad. Esta els ha preparat per a servir de missioners o per a estabilitzar i enfortir la nostra obra per tot el món. I cada setmana, milions de persones (inclosos els qui no són testimonis) reben instruccions en les reunions que es fan en cadascuna de les nostres congregacions. També fem cursos d’alfabetització i hem publicat un manual en 120 idiomes que ajuda les persones a aprendre a llegir i escriure.

  •   Ajuda: Donem material de socors a aquells qui patixen tragèdies, ja siguen provocades per l’home —com el genocidi de Ruanda al 1994— o per la naturalesa —com el terratrémol d’Haití al 2010.

 Encara que hem aconseguit molt gràcies a les corporacions i les entitats legals, la nostra obra no depén de cap d’elles. Cada cristià té la responsabilitat de complir amb el manament que Déu va donar de predicar i ensenyar les bones notícies (Mateu 24:14; 28:19, 20). Creem que Déu està sostenint la nostra obra i que ell continuarà sent el qui la “fa créixer” (1 Corintis 3:6, 7).