República Dominicana

Japó

Haití

Quan colpeja una desgràcia, els Testimonis de Jehovà ens organitzem immediatament per ajudar els nostres germans afectats. Estos esforços demostren l’autenticitat del nostre amor (Joan 13:34, 35; 1 Joan 3:17, 18). De quines formes ens ajudem?

Fem donacions. Els cristians d’Antioquia del segle I van enviar ajuda econòmica als seus germans espirituals de Judea durant una gran fam (Fets 11:27-30). De la mateixa manera, quan ens enterem que els nostres germans d’alguna part del món afronten adversitats, els enviem donacions per mitjà de la nostra congregació per donar-los ajuda material en eixos moments de necessitat (2 Corintis 8:13-15).

Donem ajuda in situ. Els responsables de les congregacions de la zona del desastre localitzen tots els germans per assegurar-se que estan fora de perill. Un comité de socors coordina el subministrament de menjar, aigua potable, roba, allotjament i ajuda mèdica. Molts voluntaris amb les habilitats necessàries participen en els treballs de socors. Corren amb els gastos del seu desplaçament a la zona per reparar les cases i sales de reunions danyades. La unitat que disfrutem com a organització i l’experiència que hem adquirit treballant junts ens permeten actuar promptament quan cal. Encara que la nostra ajuda se centra principalment en els nostres germans, també ajudem a altres quan es possible, siga quina siga la seua religió (Gàlates 6:10).

Donem ajuda espiritual i emocional. El que més necessiten les víctimes d’un desastre és consol. En eixos moments rebem la força de Jehovà, el “Déu de tot consol” (2 Corintis 1:3, 4). Per això, gustosament expliquem les promeses bíbliques als qui han perdut l’esperança, garantint-los que molt prompte el Regne de Déu acabarà amb totes les tragèdies (Apocalipsi [Revelació] 21:4).

  • Per què podem actuar promptament quan ocorre un desastre?

  • Quin consol espiritual podem donar als afectats?