Després de liderar el poble de Jehovà durant molts anys, Josué va morir a l’edat de 110 anys. Mentres vivia, els israelites adoraven Jehovà, però després de la seua mort, van començar a adorar déus falsos, a l’igual que els cananeus. Com que els israelites es van apartar de Jehovà, ell va permetre que un rei cananeu, que li deien Jabín, els fera la vida impossible. Així que van començar a suplicar-li a Jehovà que els ajudara. Per tant, Jehovà els va escollir un líder nou, Barac, el qual ajudaria el poble a tornar a Jehovà.

Dèbora, una profetessa, va demanar que li portaren Barac. Li havia de transmetre el següent missatge de part de Jehovà: «Agarra 10.000 hòmens i vés a l’encontre de l’exèrcit de Jabín al riu Quixon. Allí venceràs Sisserà, el cap de l’exèrcit de Jabín». Barac li va contestar: «D’acord, aniré, però sols si tu m’acompanyes». I ella li va dir: «Aniré, però que sàpies que tu no eres qui matarà Sisserà, Jehovà ha dit que ho farà una dona».

Dèbora va acompanyar Barac i el seu exèrcit a la muntanya del Tabor, i allí es van preparar per a la batalla. Tan prompte com Sisserà  ho va saber, va reunir els seus carros de guerra i les seues tropes a la vall que hi havia baix. Dèbora li va dir a Barac: «Hui és el dia en el que Jehovà et donarà la victòria». Barac i els seus 10.000 hòmens van baixar la muntanya i van lluitar contra el poderós exèrcit de Sisserà.

Allí, Jehovà va fer que el riu Quixon es desbordara. Els carros de guerra es quedaren atrapats en el fang. Sisserà deixà el carro i pegà a fugir. Barac i els seus soldats venceren l’exèrcit de Sisserà. Però Sisserà va escapar i es va amagar en la tenda d’una dóna que li deien Jael. Ella li va donar un tassó de llet i el va tapar amb una manteta. Com que estava baldat, es va adormir. Després, Jael es va acostar a ell silenciosament i li va clavar una estaca de la tenda al cap.

Barac estava buscant Sisserà. Jael es va plantar fora de la tenda i li va dir: «Entra, entra i voràs. T’ensenyaré l’home que estàs buscant». Barac va entrar i va vore Sisserà en terra mort. Barac i Dèbora van alabar Jehovà per mitjà de càntics per haver donat als israelites la victòria sobre els seus enemics. Durant els 40 anys següents, Israel va tindre pau.

«Estols de missatgeres anuncien la victòria» (Salm 68:12)