El tercer viatge missional de Pau va acabar a Jerusalem, on el van arrestar i el van clavar a la presó. Una nit, Jesús li va dir en una visió: «Aniràs a predicar a Roma». Van traslladar Pau de la presó de Jerusalem a la de Cesarea, on va passar dos anys. Quan el governador Festus estava jutjant-lo, Pau li va dir: «Deixa que em jutge Cèsar a Roma». Festus li va respondre: «Has demanat al Cèsar, doncs al Cèsar aniràs». Llavors el van enviar pres a Roma en barco, i dos germans cristians, Lluc i Aristarc, el van acompanyar.

En el mar els va sorprendre una tempestat molt forta que va durar molts dies. Tot el món es pensava que anava a morir fins que Pau els va dir: «Un àngel m’ha dit en un somni: “Pau, no tingues por. Tu i tots els que aneu en el barco arribareu a Roma”. Ànim, que no morirem!».

La tempestat va durar 14 dies! Finalment, van vore terra. Era l’illa de Malta. El barco va encallar i va acabar destrossat, però les 276 persones que navegaven en ell van arribar a terra: alguns ho van fer nadant, mentres que altres es van agarrar a les peces del barco i van arribar flotant a la vora. Els habitants de Malta els van cuidar i van fer una bona foguera per a que no passaren fred.

Tres mesos després, els soldats van portar Pau a Roma en un altre barco. Només arribar, els germans van anar a rebre’l. Al vore’ls, Pau li va donar gràcies a Jehovà i es va animar molt. Encara que Pau estava pres, li permetien viure vigilat per un soldat en una casa llogada. Va viure allí durant dos anys. Les persones anaven a vore’l, i ell els parlava sobre el Regne de Déu i els ensenyava sobre Jesús. Pau també es va dedicar a escriure cartes per a les congregacions d’Àsia Menor i Judea. Jehovà va usar Pau per a predicar les bones notícies en molts països!

«Ben al contrari, ens hem de manifestar en tot com a servidors de Déu, mantenint-nos constants enmig de les tribulacions, les contrarietats, les angoixes» (2 Corintis 6:4)