Com els fariseus odiaven Jesús, buscaven maneres d’arrestar-lo. Deien que Jesús no hauria de curar els malaltets en sàbat. Però un sàbat, Jesús va curar un home cego que demanava pel carrer i els va dir als seus deixebles: «Mireu com el poder de Déu ajuda este home». Jesús va mesclar la seua saliva amb terra per a fer una pasteta, després li la va posar en els ulls a l’home i li va dir: «Vés i llava’t els ulls a la piscina de Siloé». Això és precisament el que va fer l’home i per primera volta en la seua vida va poder vore.

La gent es va quedar bocabadada i es deien els uns als altres: «És este l’home que demanava almoina o és algú que se li pareix?». L’home va dir: «Jo sóc el que va nàixer cego!». I la gent li va preguntar: «Com és que ara t’hi veus?». Quan els va contar el que li havia passat, el van portar davant dels fariseus.

Així que l’home els va dir: «Jesús em va posar una pasta als ulls i em va dir que anara a llavar-me’ls. Això és el que vaig fer, i ara m’hi veig!». Els fariseus van dir: «Si Jesús cura en sàbat, el seu poder no pot vindre de Déu». Però altres deien: «Si no vinguera de Déu, no podria curar».

Els fariseus van cridar els pares d’este home i els van preguntar: «Com és que ara el vostre fill pot vore?». Els seus  pares estaven morts de por, perquè sabien que els fariseus havien dit que tots aquells que tingueren fe en Jesús serien expulsats de la sinagoga. Així que van dir: «Ni idea, pregunteu-li-ho a ell». Els fariseus van continuar fent-li preguntes a l’home cego fins que este els va dir: «Vos he contat tot el que sé, per què continueu preguntant-me?». Els fariseus es van enfadar molt i el van tirar al carrer.

Jesús va anar a buscar l’home i li va preguntar: «Tens fe en el Messies?». L’home li va respondre: «La tindria, si sapiera qui és». I Jesús li va dir: «Jo sóc el Messies». Veritat que Jesús va ser molt considerat? No només va curar l’home, sinó que a més el va ajudar a tindre fe.

«Aneu equivocats, perquè desconeixeu les Escriptures i el poder de Déu» (Mateu 22:29)