Just abans de la Pasqua de l’any 32, els apòstols tornaven d’haver estat predicant en molt llocs. Estaven molt cansats, així que Jesús els va portar en barca fins a Betsaida per a que descansaren. Però quan estaven a punt d’arribar a la vora, Jesús va vore que hi havia milers de persones que els havien seguit fins allí. A pesar que Jesús volia estar sol amb els seus apòstols, les va atendre molt amablement. Va curar els malaltets i va començar a ensenyar-los. Durant tot el dia els va estar ensenyant sobre el Regne de Déu. A poqueta nit, els apòstols es van acostar a Jesús i li van dir: «Estes persones han d’estar desmaiades. Dis-los que se’n vagen i es compren alguna cosa de menjar».

Però Jesús els va contestar: «No cal, doneu-los alguna cosa de menjar ací». Els apòstols li van preguntar: «Vols que anem a comprar-los pa?». Un dels apòstols, Felip, li va dir: «Encara que tinguérem suficients diners, no podríem comprar prou pa per a tots».

Així que Jesús va preguntar: «Molt de menjar tenim?». Andreu va respondre: «Tenim cinc pans i dos peixos. Amb això no en tenim prou». Però Jesús va dir: «Porteu-me’ls». Després va dir a la gent que s’assentara en grups de 50 i 100. A continuació, va agarrar els pans i els peixos, va mirar cap al cel i va orar. Llavors, va donar el menjar als apòstols, i ells el van repartir.  Els 5000 hòmens, les dones i els xiquets van menjar fins que van quedat satisfets. A l’acabar, els apòstols van arreplegar el que havia sobrat per a que no es llançara res a perdre. Van omplir 12 cistelles! Veritat que va ser un miracle impressionant?

Les persones es van quedar tan meravellades que volien fer-lo rei. Però Jesús sabia que eixe no era el moment en què Jehovà volia que fóra rei. Per tant, va dir a la multitud que se n’anara i als seus deixebles que anaren a l’altra part del llac de Galilea. Així que van agarrar la seua barca i Jesús va pujar a una muntanya a soles. Saps per què? Perquè volia orar-li a son Pare. Encara que Jesús estiguera molt ocupat, sempre buscava temps per a orar.

«No vos heu d’afanyar tant per l’aliment que es fa malbé, sinó pel que dura i dóna vida eterna. I el Fill de l’home vos donarà aquest aliment» (Joan 6:27)