Després que Jesús es batejara, l’esperit sant el va portar al desert. No va menjar res en 40 dies i estava desmaiat. Aleshores el Diable va anar a temptar Jesús dient-li: «Si de veritat eres el Fill de Déu, dis-los a estes pedres que es transformen en pans». Però Jesús li va contestar citant de les Escriptures: «Està escrit que es necessita més que menjar per a viure. Necessitem escoltar el que Jehovà diu».

A continuació, el Diable va posar a prova Jesús de nou dient-li: «Si de veritat eres el Fill de Déu, tira’t des de la part més alta del temple. Perquè està escrit que Déu enviarà els seus àngels per a agarrar-te». Però Jesús va tornar a citar de les Escriptures: «Està escrit que no hauríem de posar a prova Jehovà».

Aleshores, Satanàs li va ensenyar a Jesús tots els regnes del món amb les seues riqueses i la seua fama, i li va dir: «Et donaré tots estos regnes i la seua grandesa si m’adores només una volta». Però Jesús li va contestar: «Ves-te’n Satanàs! Està escrit que sols devem adorar Jehovà».

Llavors el Diable se’n va anar, i uns àngels van acudir on Jesús i li van donar menjar. Des d’aquell moment, Jesús es va dedicar a predicar les bones notícies del Regne, que era la labor per a la que havia sigut enviat a la terra. A la gent li encantava el que Jesús li ensenyava i el seguia allà on anava.

«Quan [el Diable] menteix, parla amb propietat, perquè és mentider i pare de la mentida» (Joan 8:44)