Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

Es podrà viure algun dia sense desigualtats econòmiques?

Es podrà viure algun dia sense desigualtats econòmiques?

 Cada volta és més comú que per tot el món la gent es manifeste en contra de les desigualtats econòmiques. A més, la pandèmia de la COVID-19 i les conseqüències que ha portat, com el confinament, el desabastiment i la falta d’assistència sanitària, ha fet més evident la diferència tan gran entre rics i pobres.

 Acabaran algun dia els problemes econòmics que ens fan patir tant? Sí, la Bíblia diu què farà Déu per a solucionar estos problemes.

Déu solucionarà els problemes econòmics

 El problema: Els governs no han aconseguit un sistema econòmic que cobrisca les necessitats de tot el món.

 La solució: Déu substituirà els governs humans amb el seu propi govern, el Regne de Déu, que governarà tota la Terra des del cel (Daniel 2:44; Mateu 6:10).

 La conseqüència: Com que el Regne de Déu serà un govern global, s’encarregarà d’eliminar la pobresa i les dificultats econòmiques (Salm 9:8-10, 19 [vv. 7-9, 18 en altres bíblies]). De fet, les persones disfrutaran del seu treball i d’una vida feliç amb les seues famílies. La Bíblia promet: «Construiran cases i les habitaran, plantaran vinyes i en menjaran els fruits. No edificaran perquè un altre hi habite, ni plantaran perquè un altre menge» (Isaïes 65:21, 22).

 El problema: Les persones no podem escapar del patiment i de passar necessitat.

 La solució: El Regne de Déu eliminarà tot el que ens fa por i ens causa inseguretat.

 La conseqüència: Davall del Regne de Déu, les persones no tindran motius per a passar necessitat perquè no hi haurà guerres, falta d’aliments ni pandèmies (Salm 46:10 [v. 9 en altres bíblies]; 72:16; Isaïes 33:24). Déu ens assegura: «El meu poble viurà en un estatge de pau, en llocs segurs i de repòs tranquil» (Isaïes 32:18).

 El problema: Les persones egoistes i avaricioses s’aprofiten dels altres.

 La solució: Els ciutadans del Regne de Déu aprendran a voler-se de manera altruista (Mateu 22:37-39).

 La conseqüència: En el Regne de Déu, la gent no es preocuparà només dels seus propis interessos, sinó que mostrarà amor tal com Déu fa (1 Corintis 13:4, 5). La Bíblia diu: «No faran cap dany ni destrucció en tota la meua santa muntanya, perquè la terra de segur estarà plena del coneixement de Jehovà a tal com les aigües cobrixen el mar» (Isaïes 11:9 TNM).

 La Bíblia diu que estem vivint en els últims dies de la societat actual i que molt prompte Déu complirà la seua promesa d’acabar amb els problemes econòmics b (Salm 12:6 [v. 5 en altres bíblies]). Mentrestant, la Bíblia pot ajudar-te a afrontar els problemes econòmics. Per exemple, pots trobar més informació en els articles «Com pots apanyar-te-les amb menys diners?» i «Una opinión realista del dinero».

a Jehovà és el nom personal de Déu (Salm 83:18 TNM).

b Per a saber perquè pots confiar en la Bíblia, consulta l’article «La Biblia tiene la verdad».