Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

ESTIGUEM ALERTA!

La destrucció del medi ambient | Què en diu la Bíblia?

La destrucció del medi ambient | Què en diu la Bíblia?

 El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, fent referència a l’informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic del 4 d’abril de 2022, va dir: «Anem directes cap a un desastre climàtic: grans ciutats submergides, onades de calor sense precedents, tempestats aterridores, escassesa d’aigua per tot el món, l’extinció d’un milió d’espècies de plantes i animals... Açò no és fruit de la imaginació ni una exageració. És el que la ciència ens diu que passarà per culpa de les nostres polítiques energètiques actuals».

 L’article de The New York Times del 15 de juny de 2022, «Inundacions catastròfiques en Yellowstone: un senyal de la crisi que ens espera», diu: «Els científics estan fent sonar totes les alarmes perquè en els pròxims anys, la destrucció relacionada amb el canvi climàtic afectarà la majoria dels 423 parcs nacionals [dels Estats Units], que són particularment vulnerables a l’augment de les temperatures. La llarga llista d’amenaces ens recorda una sentència bíblica: incendis i inundacions, onades de calor, la desaparició de la capa de gel i l’augment del nivell del mar».

 Tenen solució els problemes mediambientals de la terra? Si és aixina, de qui depén? Analitzem el que realment diu la Bíblia al respecte.

El dany al medi ambient estava predit

 La Bíblia diu que Déu s’ha proposat «destruir els destructors de la terra» (Apocalipsi 11:18). D’este versicle extraem tres idees:

  1.  1. Les accions humanes danyaran significativament la terra.

  2.  2. Es posarà fi a la destrucció de la terra.

  3.  3. Déu, i no els humans, solucionarà els problemes mediambientals del planeta.

El futur del nostre planeta està garantit

 La Bíblia afirma que «la terra es manté sempre» (Eclesiastés 1:4). Sempre estarà habitada.

  •   «Els justos heretaran la terra i viuran per sempre en ella.» (Salm 37:29 TNM)

 Es restablirà per complet la salut del nostre planeta.

  •   «Que s’alegren el desert i la terra eixuta, que l’estepa exulte i florisca!» (Isaïes 35:1)