Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

Què diu la Bíblia sobre el canvi climàtic i el futur de la humanitat

Què diu la Bíblia sobre el canvi climàtic i el futur de la humanitat

 «La crisi climàtica és una realitat. Molt prompte la Terra serà inhabitable.» (The Guardian)

 La humanitat s’enfronta a una crisi per les seues pròpies accions. La majoria dels científics estan d’acord que l’acció humana és la responsable del calfament global. L’augment de temperatura ha canviat el clima, i això ha tingut conseqüències desastroses com les següents:

 •   Fenòmens climàtics més freqüents i intensos, com onades de calor, sequeres i tempestats, que causen més inundacions i incendis.

 •   Desgel dels glacials i de l’Àrtic.

 •   Pujada del nivell del mar.

 La crisi climàtica està afectant a tot el planeta. Després d’estudiar les condicions de 193 països, un article del New York Times va explicar: «El planeta està enviant-nos un SOS». L’Organització Mundial de la Salut ha dit que este canvi climàtic és «la major amenaça per a la salut que afronta la humanitat», degut a les morts i el patiment que ha causat.

 No obstant, tenim raons per a mirar el futur amb confiança. La Bíblia va predir els successos que estan passant hui en dia, però també el que Déu farà i com ens protegirà.

Estava predit en la Bíblia el canvi climàtic?

 Els problemes relacionats amb el calfament global encaixen amb el que la Bíblia va predir per als nostres dies.

 Profecia: Déu destruirà «els destructors de la terra» (Apocalipsi 11:18).

 La Bíblia va predir que hi hauria un temps on els humans arruïnarien la terra. I hui en dia, com a resultat del calfament global, les persones estan destruint el planeta a una escala sense precedents.

 Esta profecia mostra una raó per la qual no podem esperar que els humans salven el planeta. La profecia mostra que és Déu qui intervindrà per a acabar amb «els destructors de la terra». Encara que les persones tinguen bones intencions per a lluitar contra el canvi climàtic, no serà suficient per a evitar la destrucció del planeta.

 Profecia: Ocorreran «fets espantosos» (Lluc 21:11).

 La Bíblia va predir que estos «fets espantosos» passarien hui en dia. El canvi climàtic ha ocasionat desastres naturals terribles per tot el planeta. Hui en dia, algunes persones patixen ansietat perquè tenen por de viure un cataclisme mediambiental.

 Profecia: «En els darrers dies vindran temps difícils. Hi haurà hòmens egoistes, amics dels diners, [...] orgullosos, [...] sense cor, [...] traïdors, impulsius, encegats» (2 Timoteu 3:1-4).

 La Bíblia va predir el comportament i les accions que han contribuït a esta crisi climàtica. Tant els governs com les empreses han posat els seus interessos econòmics en primer lloc i han deixat de costat els interessos de les generacions futures. Inclús quan intenten coŀlaborar per a detindre el canvi climàtic, no arriben a ningun acord.

 Aixina que, esta profecia ens mostra que no hauríem d’esperar que les persones canvien les seues accions per a protegir la terra. Més bé, la Bíblia diu que les persones serien egoistes i anirien «de mal en pitjor» (2 Timoteu 3:13).

Per què podem estar segurs que Déu actuarà?

 La Bíblia diu que Jehovà a Déu, el nostre Creador, es preocupa pel nostre planeta i per aquells que viuen en ell. Examinem tres textos bíblics que indiquen el que Déu farà.

 1.  1. Déu no va crear la terra «buida sinó bona per a habitar» (Isaïes 45:18).

   Déu té un propòsit per a la terra i el complirà (Isaïes 55:11). Per tant, no permetrà que ningú la destruïsca o que es quede inhabitada.

 2.  2. «Els humils posseiran la terra, fruiran d’una gran pau.» «Els justos posseiran la terra, hi habitaran per sempre més» (Salm 37:11, 29).

   Déu promet que les persones viuran per sempre en la terra en pau.

 3.  3. «Els malvats [...] seran arrancats de la terra» (Proverbis 2:22).

   Déu promet eliminar a totes les persones roïnes, entre elles les que estan destruint el planeta.

Què farà Déu pel futur de la humanitat?

 Déu complirà el seu propòsit per a la terra per mitjà d’un govern mundial conegut com el Regne de Déu (Mateu 6:10). Este Regne governarà des del cel i no haurà de negociar amb els governs humans sobre assumpts relacionats amb la terra i el medi ambient. Més bé, el Regne de Déu reemplaçarà a tots els governs humans (Daniel 2:44).

 El Regne de Déu dona esperança tant a la humanitat com al planeta (Salm 96:10-13). Analitza el que farà Jehovà Déu a través del seu Regne.

 •   Restaurarà el medi ambient

   El que diu la Bíblia: «Que s’alegren el desert i la terra eixuta, que l’estepa exulte i florisca!» (Isaïes 35:1).

   Significat: Jehovà restaurarà el planeta, fins i tot els llocs que els humans han devastat.

 •   Controlarà les condicions climàtiques extremes

   El que diu la Bíblia: Jehovà «mudà el temporal en bonança, calmà les onades de la mar» (Salm 107:29).

   Significat: Jehovà té el poder de controlar les forces de la naturalesa i, per tant, les persones ja no patiran més per les condicions climàtiques extremes.

 •   Ens ensenyarà a cuidar del planeta

   El que diu la Bíblia: «Jo mateix t’instruiré, t’ensenyaré el camí que has de seguir» (Salm 32:8).

   Significat: Jehovà va donar a les persones la responsabilitat de cuidar de la terra (Gènesi 1:28; 2:15). Ell ens ensenyarà quina és la millor manera de complir amb este paper i, d’esta manera, viure en harmonia amb la naturalesa.

a Jehovà és el nom personal de Déu (Salm 83:18 TNM). Consulta l’article “«Qui és Jehovà?».