Salta al contingut

LA BÍBLIA M’HA CANVIAT LA VIDA

Vaig aprendre que Jehovà és bo i ens perdona

Vaig aprendre que Jehovà és bo i ens perdona
  • ANY DE NAIXEMENT: 1954

  • PAÍS D’ORIGEN: CANADÀ

  • ANTECEDENTS: ESTAFADOR I APOSTADOR

EL MEU PASSAT:

Vaig créixer en una zona pobra de la ciutat de Mont-real. Quan tenia sis mesos, mon pare va morir, i ma mare es va haver de fer càrrec de totes les responsabilitats de la casa. Jo era el més xicotet de huit germans.

Les drogues, les apostes i la violència formaven part de la meua vida des que era xicotet. A més, m’ajuntava amb delinqüents. Als deu anys vaig començar a fer encàrrecs per a prostitutes i prestadors. M’encantava enganyar i estafar a la gent, era com una droga.

Quan tenia 14 anys, era un expert estafant a la gent. Per exemple, comprava grans quantitats de rellotges, polseres i anells xapats en or i els marcava com si foren de 14 quirats. Després, els venia pel carrer o als aparcaments dels centres comercials. M’encantava guanyar diners tan fàcilment. Una volta, vaig arribar a guanyar 10.000 dòlars canadencs en un sol dia!

Després que m’expulsaren del reformatori quan tenia 15 anys, no tenia on viure. Dormia en el carrer, en els parcs o en les cases d’amics que m’acollien.

La policia sovint m’interrogava a causa de les meues activitats fraudulentes. Com que no venia articles furtats, mai vaig anar a presó. No obstant, vaig pagar moltes multes per frau, falsificació i venda sense llicència. No tenia por de ningú, i inclús treballava cobrant diners per als prestadors. Com era una faena perillosa, a voltes anava armat. De vegades, treballava per a la màfia.

COM LA BÍBLIA EM VA CANVIAR LA VIDA:

El meu primer contacte amb la Bíblia va ser als 17 anys. Jo vivia amb la meua nóvia quan ella va començar a estudiar la Bíblia amb els testimonis de Jehovà. No obstant, jo m’oposava a les restriccions morals de la Bíblia, aixina que la vaig deixar i me’n vaig anar a viure amb una altra xica amb la qual estava eixint.

Em va sorprendre molt quan la meua segona nóvia també va començar a estudiar la Bíblia amb els Testimonis. Va fer canvis en la seua vida i em va impressionar que estiguera convertint-se en una persona més amable i pacient. Vaig acceptar una invitació per a una reunió en la Sala del Regne dels testimonis de Jehovà. Allí em van donar la benvinguda persones decents i amables. Quin contrast amb el món que jo coneixia! Quan era menut, no vaig rebre afecte i carinyo de part de la meua família. L’amor que vaig vore entre els testimonis de Jehovà era just el que necessitava. I quan em van oferir estudiar la Bíblia amb ells, vaig acceptar amb molt de gust.

El que estava aprenent de la Bíblia probablement em va salvar la vida. Havia estat planejant un robatori amb dos altres lladres, ja que necessitava més de 50.000 $ per a pagar els meus deutes de joc. Que content estic d’haver-me fet arrere! Els dos altres lladres van continuar amb el robatori. Un d’ells va acabar arrestat i a l’altre el van matar.

Mentres continuava estudiant la Bíblia, em vaig adonar de quants canvis necessitava fer. Per exemple, vaig aprendre el que diu la Bíblia en 1 Corintis 6:10: «Ni els qui roben, ni els usurers, ni els embriacs, ni els calumniadors, ni els lladres no posseiran en herència el Regne de Déu». Quan vaig llegir eixe versicle, em vaig posar a plorar per la gravetat de la meua situació. Em vaig adonar que necessitava transformar la meua vida per complet (Romans 12:2). Era violent i agressiu, i la meua vida estava basada en mentires.

Però a l’estudiar la Bíblia, també vaig aprendre que Jehovà és compassiu i perdonador (Isaïes 1:18). Vaig orar intensament i li vaig suplicar a Jehovà que m’ajudara a alliberar-me del meu antic estil de vida. Amb la seua ajuda, vaig ser capaç de transformar la meua personalitat a poc a poc. Un pas important va ser quan la meua nóvia i jo ens casàrem.

Hui en dia estic viu gràcies a haver aplicat els principis bíblics

Tenia 24 anys, estava casat i tenia tres fills. Ara calia trobar un treball honrat. No tenia estudis ni experiència laboral. Una volta més, vaig orar amb fervor a Jehovà. Aleshores, vaig eixir a buscar faena. En les entrevistes deia que volia canviar la meua vida i treballar de manera honrada. A voltes, els explicava que estava estudiant la Bíblia i que volia convertir-me en un bon ciutadà. Tots em rebutjaren. Finalment, després de contar obertament el meu passat en una entrevista, l’entrevistador em va dir: «No sé per què, però alguna cosa em diu que hauria de contractar-te». Crec que esta va ser la resposta a les meues oracions. I amb el temps, la meua dona i jo ens batejàrem com a testimonis de Jehovà.

COM M’HE BENEFICIAT:

Hui en dia, estic viu gràcies a haver aplicat els principis bíblics i a viure com un cristià. Tinc una família i disfrute d’una consciència neta, ja que estic convençut que Jehovà m’ha perdonat.

Durant els últims 14 anys, he participat en el servici de temps complet ajudant a altres a aprendre el que ensenya la Bíblia. I recentment, la meua dona també s’ha unit a mi en el servici de temps complet. Durant els últims 30 anys, he tingut el privilegi d’ajudar a 22 companys de faena a fer-se testimonis de Jehovà. Encara vaig a centres comercials, però ja no vaig per a estafar a la gent com feia abans. Ara, quan vaig, moltes voltes compartisc les meues creences amb altres persones. Vull donar-los l’esperança de viure en el futur nou món on no hi haurà més lladres (Salm 37:10, 11).