Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 15

Quin és el paper dels responsables de la congregació?

Quin és el paper dels responsables de la congregació?

Finlàndia

Ensenyen

Donen ànim i consell

Prediquen

No tenim capellans a sou en la nostra organització. En comptes d’això, es nomenen responsables qualificats perquè pasturen la congregació de Déu, tal com es feia al segle I (Fets 20:28). Estos ancians són hòmens espiritualment madurs que porten la davantera en la congregació i la cuiden, “no per obligació, sinó de bona gana, per amor a Déu; no amb afany de lucre, sinó generosament” (1 Pere 5:1-3). De quines funcions s’ocupen per al nostre bé?

Ens cuiden i ens protegixen. Els responsables guien i ajuden a protegir la congregació espiritualment. Com que tenen ben present que Jehovà els ha confiat este paper important, no són dominants, més bé contribuïxen a la felicitat i al benestar de la congregació (2 Corintis 1:24). De la mateixa forma que un pastor s’afanya per cuidar cadascuna de les seues ovelles, els responsables s’esforcen per a conéixer individualment tots els membres de la congregació (Proverbis 27:23).

Ens ajuden a fer la voluntat de Déu. Cada setmana, els responsables duen la davantera en les reunions de la congregació per tal de reforçar la nostra fe (Fets 15:32). Estos hòmens piadosos també encapçalen l’obra d’evangelitzar i treballen amb nosaltres entrenant-nos en les diferents facetes de la predicació.

Ens animen personalment. Per tal de cuidar de les nostres necessitats espirituals de forma personalitzada, els responsables de la congregació es reunixen amb nosaltres a casa nostra o a la sala de reunió per donar-nos ajuda i consol basat en les Escriptures (Jaume 5:14, 15).

A més de tota la faena que fan a la congregació, la majoria dels responsables tenen treball i família que atendre. Estos germans faeners mereixen tot el nostre respecte (1 Tessalonicencs 5:12, 13).

  • Quin és el paper dels responsables de la congregació?

  • De quines formes demostren que s’interessen personalment en nosaltres?