Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 2

Per què ens anomenem testimonis de Jehovà?

Per què ens anomenem testimonis de Jehovà?

Noé

Abraham i Sara

Moisés

Jesucrist

Abans del 1931, se’ns coneixia amb el nom d’Estudiants de la Bíblia. Després, vam adoptar el de Testimonis de Jehovà. Per què? Moltes persones creuen que este és el nom d’una religió nova. Però no és així, ja que, fa uns 2.700 anys, als servents de l’únic Déu verdader ja se’ls anomenava “testimonis” (Isaïes 43:10-12).

Mostra qui és el nostre Déu. Com demostren molts manuscrits antics, el nom de Déu, és a dir, Jehovà, apareix a la Bíblia unes 7.000 voltes. Però en moltes traduccions s’ha reemplaçat este nom per títols com Senyor o Déu. Tot i això, el Déu verdader es va presentar a Moisés amb el seu nom, Jehovà, i li va dir: “Aquest és el meu nom per sempre més” (Èxode 3:15). Aixina es va distingir dels déus falsos. Estem molt orgullosos de dur el seu sant nom!

Indica quina és la nostra missió. Una llarga llista de persones van donar testimoni de la seua fe en Jehovà. El primer va ser el just Abel, i a ell es van sumar Noé, Abraham, Sara, Moisés, David i molts altres. Tots van formar part del “núvol tan gran de testimonis” (Hebreus 11:4–12:1). Tal com una persona està disposada a testificar davant d’un tribunal a favor d’un innocent, nosaltres també estem decidits a fer conéixer la veritat sobre Jehovà.

Imitem Jesús. La Bíblia l’anomena “el testimoni fidel i veraç” (Apocalipsi [Revelació] 3:14). Ell mateix va dir que havia fet conéixer el nom de Déu i que havia vingut “per donar testimoni de la veritat” sobre Déu (Joan 17:26; 18:37). Per esta raó, els seus seguidors han de portar el nom de Jehovà i fer-lo conéixer. I això és exactament el que els testimonis de Jehovà ens estem esforçant per fer.

  • Per què els Estudiants de la Bíblia van adoptar el nom Testimonis de Jehovà?

  • Des de quan té Jehovà testimonis a la Terra?

  • Qui és el principal testimoni de Jehovà de tota la història?