Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 18

Com ens ajudem quan ocorren desgràcies?

Com ens ajudem quan ocorren desgràcies?

República Dominicana

Japó

Haití

Quan colpeja una desgràcia, els Testimonis de Jehovà ens organitzem immediatament per ajudar els nostres germans afectats. Estos esforços demostren l’autenticitat del nostre amor (Joan 13:34, 35; 1 Joan 3:17, 18). De quines formes ens ajudem?

Fem donacions. Els cristians d’Antioquia del segle I van enviar ajuda econòmica als seus germans espirituals de Judea durant una gran fam (Fets 11:27-30). De la mateixa manera, quan ens enterem que els nostres germans d’alguna part del món afronten adversitats, els enviem donacions per mitjà de la nostra congregació per donar-los ajuda material en eixos moments de necessitat (2 Corintis 8:13-15).

Donem ajuda in situ. Els responsables de les congregacions de la zona del desastre localitzen tots els germans per assegurar-se que estan fora de perill. Un comité de socors coordina el subministrament de menjar, aigua potable, roba, allotjament i ajuda mèdica. Molts voluntaris amb les habilitats necessàries participen en els treballs de socors. Corren amb els gastos del seu desplaçament a la zona per reparar les cases i sales de reunions danyades. La unitat que disfrutem com a organització i l’experiència que hem adquirit treballant junts ens permeten actuar promptament quan cal. Encara que la nostra ajuda se centra principalment en els nostres germans, també ajudem a altres quan es possible, siga quina siga la seua religió (Gàlates 6:10).

Donem ajuda espiritual i emocional. El que més necessiten les víctimes d’un desastre és consol. En eixos moments rebem la força de Jehovà, el “Déu de tot consol” (2 Corintis 1:3, 4). Per això, gustosament expliquem les promeses bíbliques als qui han perdut l’esperança, garantint-los que molt prompte el Regne de Déu acabarà amb totes les tragèdies (Apocalipsi [Revelació] 21:4).

  • Per què podem actuar promptament quan ocorre un desastre?

  • Quin consol espiritual podem donar als afectats?