Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

Importa el que cregues?

Importa el que cregues?

Creus que la vida té sentit? William B. Provine, un evolucioniste, va dir: “El que hem deprés del procés evolutiu ens afecta enormement, ja que afecta el sentit de les nostres vides”. A quin raonament va arribar? “No trobe en essència cap sentit en la vida humana.”32

Què signifiquen estes paraules? Si la vida no tinguera sentit, no tindries cap propòsit més que provar a fer algun bé i potser passar els teus gens a la generació següent. Al morir deixaries d’existir per sempre. El teu cervell, capaç de pensar, raonar i meditar en el significat de la vida, seria només causa de l’atzar.

Això no és tot, molts dels qui creuen en l’evolució asseguren que Déu no existix o que no intervindrà en els assumptes humans. En qualssevol cas, el nostre futur estaria en mans de polítics, acadèmics i líders religiosos. I a jutjar per la història humana, podem esperar que continue regnant el caos, els conflictes i la corrupció que plaga la societat. Si, de fet, l’evolució fóra real, estaria ben justificat viure segons el següent modus operandi: “Mengem i beguem, que demà morirem!” (1 Corintis 15:32).

Per contra, la Bíblia diu: “En [Déu] hi ha la font de la vida” (Salm 36:10 [36:9 en altres bíblies]). Estes paraules tenen un significat molt profund.

Si el que diu la Bíblia és veritat, la vida té sentit. El nostre Creador té un bon propòsit per a tots els qui fan la Seua voluntat (Cohèlet [Eclesiastés] 12:13). Eixe propòsit inclou la promesa de viure en un món sense caos, guerres i corrupció; fins i tot, sense morir (Salm 37:10, 11; Isaïes 25:6-8).

Amb bona raó, milions de persones per tot el món estan convençudes que aprendre sobre Déu i obeir-lo dóna sentit a la vida com res d’este món pot fer-ho (Joan 17:3). Eixa creença no es basa en fantasies. L’evidència és clara, la vida és l’obra d’un creador.