Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

6a SECCIÓ

Els xiquets et canvien la vida

Els xiquets et canvien la vida

“L’herència del Senyor són els fills” (Salm 127:3).

Ser pares potser siga el repte més excitant que sentireu mai. Com que sou pares novells, probablement vos sorprenga la quantitat de temps i energies que heu de gastar amb el vostre bebé. Nits sense dormir, canvis d’humor,... això pot portar tensió dins del vostre matrimoni. Tots dos heu de fer canvis per tal de cuidar del vostre bebé i que el vostre matrimoni no se’n ressentisca. Com pot ajudar-vos el consell que dóna la Bíblia amb tots estos canvis?

1 COMPRENEU QUE UN BEBÉ VOS CANVIA LA VIDA

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “El qui estima és pacient, és bondadós”. A més, l’amor “no és [...] egoista, no s’irrita” (1 Corintis 13:4, 5). Eres nova com a mare, aixina que és normal que només tingues ulls per al teu xiquet. Però el teu marit pot començar a sentir que ja no li fas tant de cas. Per tant, no oblides que ell també necessita de la teua atenció. Ajuda’l a sentir-se necessitat i involucrat en la criança del vostre xiquet. Tot això ho aconseguiràs amb paciència i bondat.

“Vosaltres, marits, sapieu conviure amb les vostres mullers” (1 Pere 3:7). Entén que la teua dona gasta moltes energies cuidant del xiquet. Ara té noves responsabilitats i potser estiga estressada, esgotada o fins i tot deprimida. Probablement hi haurà vegades que s’enfade amb tu. Quan això passe, prova de calmar-te. I recorda: “Val més ser pacient que valent” (Proverbis 16:32). Sigues prudent i ajuda-la en tot el que necessite (Proverbis 14:29).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Per al pare: Ajuda la teua dona a cuidar del xiquet, encara que siga de nit. Limita el temps que passes fent altres coses i aixina tindràs més temps per a estar amb la teua dona i el teu fill.

  • Per a la mare: Quan el teu home vol ajudar-te amb el bebé, accepta la seua ajuda. Si no fa les coses a la perfecció, no el sermoneges; més bé, ensenya-li com s’han de fer.

2 ENFORTIU LA VOSTRA RELACIÓ

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Des d’aquest moment formen una sola carn” (Gènesi 2:24). Recordeu que vosaltres dos sou “una sola carn”, encara que hi haja un nou membre en la família. Aixina que feu tot el que pugueu per a enfortir la vostra relació.

Recordeu, esposes, d’agrair l’ajuda i el suport que vos donen els vostres marits. La vostra gratitud serà una font d’ànim (Proverbis 12:18). I, vosaltres, marits, recordeu de dir a les vostres dones quant les voleu i valoreu. Encomieu-les per com estan cuidant de la família (Proverbis 31:10, 28).

“Que ningú no busque el propi interés, sinó el dels altres” (1 Corintis 10:24). Busca sempre el benestar del teu cònjuge. Com a parella, aparteu temps per a parlar, encomiar-vos i escoltar-vos l’un a l’altre. No sigueu egoistes a l’hora de mantindre relacions sexuals i penseu en les necessitats de la vostra parella. La Bíblia diu: “No vos refuseu l’un a l’altre, si no és de comú acord” (1 Corintis 7:3-5). Aixina que parleu obertament d’este tema entre vosaltres. Si sou pacients i comprensius, enfortireu el vostre matrimoni.

PROVA DE FER AÇÒ:

  • No t’oblides! Passa temps a soles amb la teua parella.

  • Els detallets faran que la teua parella se senta estimada. Per què no li escrius una noteta o li fas un regalet?

3 L’EDUCACIÓ DEL TEU XIQUET

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Des de ben menut coneixes les Sagrades Escriptures, que tenen el poder de donar-te la saviesa que duu a la salvació” (2 Timoteu 3:15). Planeja com educaràs el teu xiquet. Els xiquets són com una esponja, ho assimilen tot, inclús abans de nàixer. Mentres encara estan a la panxa, poden reconéixer la teua veu i respondre a les teues emocions. Llig-li des de ben xicotet. Encara que potser no entenga el que li estàs llegint, això pot fer que de major li agrade la lectura.

El teu xiquet mai serà massa menut per a parlar-li de Déu. Fes oracions a Jehovà davant d’ell (Deuteronomi 11:19). Parla-li de les coses que Déu ha fet, fins i tot quan jugueu (Salm 78:3, 4). A mesura que cresca, vorà que estimes Jehovà i ell també ho farà.

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Demana en oració, de forma específica, saviesa per a educar el teu xiquet.

  • Repetix-li paraules i idees claus. Aixina començarà a aprendre des de ben xicotet.