Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

2a SECCIÓ

Sigueu fidels l’un a l’altre

Sigueu fidels l’un a l’altre

“Allò que Déu ha unit, que l’home no ho separe” (Marc 10:9).

Jehovà vol que siguem fidels i lleials (Salm 31:24 [31:23 en NM]). No hi ha confiança si no hi ha fidelitat. Això és molt important en el teu matrimoni. I la confiança és fonamental perquè l’amor cresca.

Hui en dia, la fidelitat en el matrimoni està amenaçada. Si vols protegir el teu matrimoni, has d’estar decidit a fer dos coses.

1 DÓNA PRIORITAT AL TEU MATRIMONI

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Sapieu discernir allò que més convé” (Filipencs 1:10). El teu matrimoni és una de les coses més importants de la teua vida. Dóna-li prioritat!

Jehovà vol que et centres en el teu cònjuge i que disfruteu de la vida junts (Cohèlet [Eclesiastés] 9:9). Ell deixa clar que no has de descuidar la teua parella. A més, els dos heu de buscar maneres de fer-vos feliços l’un a l’altre (1 Corintis 10:24). Fes que el teu cònjuge senta que el necessites i l’aprecies.

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Passa temps amb al teu cònjuge cada dia i dóna-li tota la teua atenció.

  • No penses en “jo”, pensa en “nosaltres”.

2 PROTEGIX EL TEU COR

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Tot aquell que mira la dona de l’altre amb desig de posseir-la, ja ha comés adulteri amb ella en el seu cor” (Mateu 5:28). Si a algú li estan rondant coses immorals pel cap, en certa manera, ja està sent-li infidel al seu cònjuge.

Jehovà diu que necessites ‘vetlar el fons del cor’ (Proverbis 4:23; Jeremies 17:9). Per a fer açò, has de vigilar el que mires (Mateu 5:29, 30). Seguix l’exemple del patriarca Job, qui havia fet un pacte amb el seus ulls per no mirar mai una altra dona amb desig (Job 31:1). Determina’t a no vore mai pornografia i evita qualsevol sentiment romàntic cap a una altra persona que no siga el teu cònjuge.

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Fes que altres vegen que estàs molt unit al teu cònjuge.

  • Tingues en compte els sentiments de la teua parella i acaba immediatament amb qualsevol relació que el faça sentir malament.