Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

8a SECCIÓ

Quan ocorre una desgràcia

Quan ocorre una desgràcia

“Tot això vos dóna una gran alegria, encara que ara necessàriament vos hagen d’entristir per poc temps proves de tota classe” (1 Pere 1:6).

Encara que t’esforces per tindre un matrimoni i una família feliç, poden ocórrer coses inesperades que et lleven l’alegria (Cohèlet [Eclesiastés] 9:11). De nou, Déu ens ajuda a l’hora d’afrontar les dificultats. Si seguiu els consells de la Bíblia, la teua família i tu podreu afrontar les pitjors situacions.

1 CONFIA EN JEHOVÀ

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Descarregueu en ell totes les vostres preocupacions, ja que ell mateix es preocupa de vosaltres” (1 Pere 5:7). Recorda: Déu no és el culpable de les desgràcies (Jaume 1:13). A mesura que vos acosteu a ell, voreu com la seua ajuda és la millor (Isaïes 41:10). “Esplaieu davant d’ell el vostre cor” (Salm 62:9 [62:8 en NM]).

També trobaràs consol al llegir i estudiar la Bíblia diàriament. Voràs que, com a resultat, Jehovà ‘et conforta en totes les teues adversitats’ (2 Corintis 1:3, 4; Romans 15:4). Ell promet donar-te “la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre” (Filipencs 4:6, 7, 13).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Demana en oració l’ajuda de Jehovà per a mantindre la calma i pensar amb claredat.

  • Sospesa quines opcions tens i tria’n la millor.

2 CUIDA DE LA TEUA FAMÍLIA I DE TU MATEIX

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “L’intel·ligent busca coneixements, el savi mira d’escoltar-ne més” (Proverbis 18:15). Parla amb la teua família i escolta-la. Assabenta’t quines necessitats té cada membre (Proverbis 20:5).

Què pots fer si mor algú que estimes? No tingues por d’expressar els teus sentiments. Recorda que en una situació pareguda “Jesús començà a plorar” (Joan 11:35; Cohèlet 3:4). És important que descanses i dormes les hores necessàries (Cohèlet 4:6). Si ho fas, afrontaràs més fàcilment esta situació tan dolorosa.

PROVA DE FER AÇÒ:

  • No t’esperes als problemes! Tingues el costum de comunicar-te amb la teua família. D’esta manera, si ocorre una desgràcia, se sentiran lliures de parlar amb tu.

  • Parla amb altres persones que hagen encarat una situació similar.

3 BUSCA L’AJUDA QUE NECESSITES

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “L’amic estima en tot moment” (Proverbis 17:17). Els teus amics volen ajudar-te, però potser no saben què fer. No et talles de dir-los què coses necessites de veritat (Proverbis 12:25). Busca també l’ajuda espiritual d’aquells que comprenen bé la Bíblia. La guia que et puguen donar basada en les Escriptures t’ajudarà molt (Jaume 5:14).

Trobaràs el suport que necessites si et reunixes regularment amb els qui tenen fe verdadera en Déu i confien en les Seues promeses. També trobaràs gran consol quan ajudes a altres que també necessiten ànims. Compartix amb ells la teua fe en Jehovà i en les seues promeses. Mantín-te ocupat en ajudar altres persones que ho necessiten, i no t’aïlles d’aquells que et volen i miren per tu (Proverbis 18:1; 1 Corintis 15:58).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Parla amb un bon amic i deixa que t’ajude.

  • Sigues honest i específic a l’hora de parlar de les teues necessitats.