Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

5a SECCIÓ

Com pots mantindre una bona relació amb els teus familiars

Com pots mantindre una bona relació amb els teus familiars

“Revestiu-vos [...] de bondat, d’humilitat, de dolcesa, de paciència” (Colossencs 3:12).

Quan et cases, formes una nova família. Encara que sempre voldràs i respectaràs els teus pares, el teu cònjuge és ara la persona més important del món per a tu. Açò podria ser difícil d’acceptar per a alguns dels teus familiars. Però els principis bíblics poden ajudar-te a trobar l’equilibri, és a dir, a mantindre bones relacions amb els teus familiars al mateix temps que t’esforces per construir una nova família.

1 MANTIN UN PUNT DE VISTA ADEQUAT SOBRE ELS FAMILIARS

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Honra el pare i la mare” (Efesis 6:2). Independentment de la teua edat, has d’honrar i respectar els teus pares. Reconeix que la teua parella, com a fill o filla, també ha d’atendre els seus pares. “El qui estima no té enveja”, d’esta manera mai et sentiràs amenaçat per la relació de la teua parella amb els seus pares (1 Corintis 13:4; Gàlates 5:26).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Fuig d’expressions tan comuns com: “La teua família sempre em tira per terra” o “a la teua mare mai li agrada res del que faig”.

  • Prova a vore les coses des de la perspectiva del teu cònjuge.

2 SIGUES FERM QUAN CALGA

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Per això l’home deixa el pare i la mare per unir-se a la seua dona, i des d’aquest moment formen una sola carn” (Gènesi 2:24). Quan et cases, potser que els teus pares encara se senten responsables de tu, i podria ser que vullgueren ficar-se en el teu matrimoni més del que toca.

Vos correspon a tu i a la teua parella posar-vos d’acord en els límits que els posareu i després dir-los-els afectuosament. Parla’ls amb claredat i sinceritat, però sense faltar-los al respecte (Proverbis 15:1). La humilitat, l’apacibilitat i la paciència vos ajudaràn a construir una bona relació amb els vostres familiars i a continuar “suportant-vos amb amor els uns als altres” (Efesis 4:2).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Si estàs preocupat perquè els teus familiars es fiquen en la vostra vida, parla amb la teua parella quan estigueu calmats.

  • Arribeu a un acord sobre com tractareu estos assumptes.