Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

3a SECCIÓ

Com pots resoldre els problemes?

Com pots resoldre els problemes?

“Tingueu un amor intens entre vosaltres, perquè l’amor cobreix una multitud de pecats” (1 Pere 4:8).

És normal que al començar una vida junts vinguen problemes, ja que teniu diferents maneres de pensar, de sentir i de vore la vida. O potser també arriben per raons externes o imprevistos.

Fugir de la realitat pot ser temptador, però la Bíblia ens aconsella afrontar els problemes (Mateu 5:23, 24). Trobaràs les millors solucions als teus problemes si fas cas dels principis bíblics.

1 ABORDEU EL PROBLEMA

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Hi ha [...] un temps de parlar” (Cohèlet [Eclesiastés] 3:1, 7). Açò vol dir que has de dedicar un temps a parlar del problema. Parla de tot cor amb la teua parella sobre com et sents i què penses de l’assumpte. Digues sempre “la veritat” al teu cònjuge (Efesis 4:25). Inclús quan hi ha sentiments forts, resistix l’impuls de renyir. Una resposta calmada pot fer que una simple conversació no acabe en baralla (Proverbis 15:4; 26:20).

Inclús si no estàs d’acord, cal que sigues agradable i afectuós en la conversació i no oblidar-te de demostrar amor i respecte per la teua parella (Colossencs 4:6). Intenta resoldre el problema el més prompte possible i no trenques les vies de comunicació (Efesis 4:26).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Busca el millor moment per a parlar del problema.

  • Quan l’altre parle, resistix l’impuls d’interrompre’l. Espera el teu torn de paraula.

2 ESCOLTA’L I POSA’T AL SEU LLOC

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Estimeu-vos afectuosament com a germans, avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres” (Romans 12:10). La manera com escoltes és molt important. Prova d’entendre el punt de vista de la teua parella i ‘sigues afectuós i humil’ (1 Pere 3:8; Jaume 1:19). No faces vore que estàs escoltant. Deixa el que estàs fent i presta-li tota la teua atenció o, si no, demana-li per favor si podeu parlar més tard. Si veus al teu cònjuge com al teu company d’equip i no com a un adversari, ‘no t’irritaràs massa de pressa’ (Cohèlet 7:9).

PROVA A FER AÇÒ:

  • Escolta amb una ment oberta, inclús quan no t’agrade el que sents.

  • Llig entre línies, fixa’t en el llenguatge corporal i en el to de la veu del teu cònjuge.

3 NO HO DEIXES A MITGES

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “De tot treball se’n trau un profit; de xarrar molt, misèria i prou” (Proverbis 14:23). No és suficient amb estar d’acord amb una bona solució. Cal continuar endavant amb la decisió que heu pres. Açò implica treballar de valent i molt d’esforç, però valdrà la pena (Proverbis 10:4). Treballeu junts com a equip “perquè així el treball rendeix més” (Cohèlet 4:9).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Decidiu quins passos pràctics donareu cadascú per a resoldre el problema.

  • Examineu el vostre progrés cada cert temps.