Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

4a SECCIÓ

Com administrar els diners

Com administrar els diners

“Sospesa els teus projectes i assegura-te’n [...], calcula bé” (Proverbis 20:18).

A tots ens calen diners per proveir de les coses necessàries a la nostra família (Proverbis 30:8). Després de tot, els diners són una protecció (Cohèlet [Eclesiastés] 7:12NM). Potser que, com a parella, vos resulte difícil parlar de diners, però no deixeu que este assumpte cree problemes entre vosaltres (Efesis 4:32). En una parella s’hauria de confiar l’un en l’altre i treballar junts per a planificar quants diners es gastarà.

1 PLANIFICA BÉ

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s’asseu primer a calcular-ne les despeses i veure si té recursos per a acabar-la?” (Lluc 14:28.) És essencial que planifiqueu junts com administrareu els vostres diners (Amós 3:3). Acordeu què necessiteu comprar i quant vos en podeu gastar (Proverbis 31:16). El fet de tindre els diners per a comprar alguna cosa no vol dir que hauríeu de comprar-vos-la. Fugiu d’endeutar-vos. Gasteu-vos només els diners que tingueu (Proverbis 21:5; 22:7).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Si a l’acabar el mes trobeu que vos han sobrat alguns dinerets, acordeu junts què fareu amb ells.

  • Si per contra acabeu el mes amb dèficit, planifiqueu què fareu per reduir els gastos. Per exemple, per què no cuineu a casa en comptes d’anar a menjar fora?

2 SIGUES HONEST I REALISTE

EL QUE DIU LA BÍBLIA: “Que cadascú diga la veritat al seu proïsme” (Efesis 4:25). Sigues honest amb el teu cònjuge quan li digues quant guanyes i quant te’n gastes.

Si has de decidir alguna cosa important sobre les vostres finances, consulta sempre amb el teu cònjuge (Proverbis 13:10). La bona comunicació en assumptes econòmics t’ajudarà a mantindre la pau en el teu matrimoni. Has de vore el teu jornal, no com els teus diners, sinó com els diners de la família (1 Timoteu 5:8).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Acordeu fins a quant podeu gastar-vos cadascú sense haver de consultar a l’altre.

  • No perdeu el temps! Parleu sobre els diners abans que vinguen els problemes.