Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

1a SECCIÓ

Acudix a Déu per a tindre un bon matrimoni

Acudix a Déu per a tindre un bon matrimoni

“El Creador, des del principi, els va fer home i dona” (Mateu 19:4).

Jehovà a va realitzar el primer casament. La Bíblia diu que va crear la primera dona i “la presentà a l’home”. Adam estava tan feliç que va exclamar: “Aquesta sí que és os dels meus ossos i carn de la meua carn!” (Gènesi 2:22, 23). Jehovà encara vol que la gent casada siga feliç.

Quan et cases, t’imagines que tot serà com en un conte de fades. Però la crua realitat és que, encara que el marit i la muller es vullguen de veritat, sorgiran “contrarietats” (1 Corintis 7:28). En este fullet trobaràs principis bíblics que, a l’aplicar-los, t’ajudaran a tindre un matrimoni i una família feliç (Salm 19:9-12 [19:8-11 en NM]).

1 ACCEPTA EL PAPER QUE JEHOVÀ T’HA DONAT

EL QUE DIU LA BÍBLIA: El marit és el cap de la família (Efesis 5:23).

Si eres un espòs, Jehovà espera que cuides tendrament de la teua dona (1 Pere 3:7). Ell la va crear com a complement teu i vol que la tractes amb dignitat i amor (Gènesi 2:18). Has de voler-la tant que estaràs desitjant posar les seues necessitats per davant de les teues (Efesis 5: 25-29).

Si eres una esposa, Jehovà espera que respectes sincerament el teu home i l’ajudes a complir el seu paper (1 Corintis 11:3; Efesis 5:33). Dóna suport a les seues decisions i coopera amb ell de tot cor (Colossencs 3:18). Si ho fas, seràs preciosa als seus ulls i als de Jehovà (1 Pere 3:1-6).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Pregunta a la teua parella què pots fer per a millorar com a espòs o esposa. Escolta amb atenció i fes el que pugues per a millorar.

  • Sigueu pacients. Vos portarà temps aprendre com fer-vos feliços l’un a l’altre.

2 PREOCUPA’T SINCERAMENT PELS SENTIMENTS DE L’ALTRE

EL QUE DIU LA BÍBLIA: Està-te atent a les necessitats del teu cònjuge (Filipencs 2:3, 4). Honra’l i recorda que Jehovà vol que els seus adoradors siguen ‘amables amb tots’ (2 Timoteu 2:24). “N’hi ha que fereixen quan parlen” mentres que “les paraules del savi amoroseixen”. Aixina que tria molt bé les paraules abans de parlar (Proverbis 12:18). L’esperit de Jehovà t’ajudarà a parlar amb tendresa i amor (Gàlates 5:22, 23; Colossencs 4:6).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Demana ajuda en oració per a mantidre’t en calma i amb la ment oberta abans de tractar assumptes seriosos amb el teu cònjuge.

  • Pensa bé el que diràs i com ho diràs.

3 SOU UN EQUIP

EL QUE DIU LA BÍBLIA: Quan et cases, ‘formes una sola carn’ amb el teu cònjuge (Mateu 19:5). Però encara sou dos persones amb opinions diferents. Cal que aprengueu a pensar i sentir de forma unida (Filipencs 2:2). Fer equip és essencial a l’hora de prendre decisions. La Bíblia diu que si consultes els assumptes, els teus plans tindran èxit (Proverbis 20:18). Deixeu que els principis bíblics vos guien a l’hora de prendre junts decisions importants (Proverbis 8:32, 33).

PROVA DE FER AÇÒ:

  • Compartix els teus sentiments amb el teu cònjuge, no només informació o opinions.

  • Consulta amb la teua parella abans de fer plans.

a La Bíblia diu que Jehovà és el nom de Déu.